Home » КЛЮКИ » Весела Лечева пред полицаи 2007 г.:Васил Божков уби мъжът ми
Васил Божков Манол велев

Весела Лечева пред полицаи 2007 г.:Васил Божков уби мъжът ми

Весела Лечева е посочила името на Васил Божков като възможен поръчител на стрелбата по мъжа й Манол Велев дни след атентата срещу него на 11 юли 2007 г., съобщава Lupa.bg , позовавайки се на свой източник в специалните служби.

След още няколко дни обаче, при повторен разпит, лекоатлетката и настояща депутатка от БСП сменя версията и вече казва, че няма никакви конкретни подозрения, а просто цитира неща, които е чула.

Според думите на самата Лечева, изречени пред нейни близки, само 30 минути след като излиза от разпита в МВР, на телефона й звъни лично Васил Божков, за да й предложи „психиатрична помощ“, тъй като според него е объркана и говори неща, заради които „изглежда като напълно луда“. Вероятно заради оказан натиск и може би от страх, тя оттегля първоначалните си покаания.

В две свои интервюта през 2009 г. и 2010 г. обаче Весела Лечева намеква, че „голям бизнесмен с интереси в хазарта“ е човека, който е дал пръчката за разстрела на половинката й. Днес, години по-късно, тези нейни думи са изтрити от интернет пространството – все едно никога не ги е казвала.

Преди дни Весела Лечева тя бе попитана от репортер в парламента как ще коментира това, че Цветомир Найденов визира участие на Васил Божков в стрелбата срещу нейния мъж. Лечева обаче бе лаконична: „Първо ви благодаря за вниманието и за загрижеността. Не желая да коментирам тази толкова тежка тема за мен. Благодаря Ви още веднъж за цялото ваше внимание.“

Според източник, Лечева отказва коментар пред медиите по съвет на юристи, но в края на миналата седмица е дала нови показания пред прокурор по случая със стрелбата по Манол Велев. Делото, което бе прекрането с графа „неизвестен извършител“, отново е извадено от папките и в момента по него се работи усърдно. Потърсена от наш репортер, Лечева отново отказа да говори по случая.

Замесен ли е наистина в стрелбата срещу Манол Велев Васил Божков? Този въпрос отново излиза на дневен ред 12 години след кървавата акция в центъра на София срещу съпруга на шампионката по стрелба и днешна видна депутатка от БСП Весела Лечева. Припомняме, че Велев беше прострелян, но не и убит. Той изпадна в кома и до днес не се е възстановил. Нито поръчителят на акцията, нито извършителят за разкрити, а през годините в публичното пространство и зад кулисите версията за атаката е, че стоят бизнес интереси в хазарта.

Депутатката от БСП и бивша спортна министърка е намеквала много пъти, че знае имената на хората, които стоят зад зловещия атентат, но така и не смееше да ги назове на глас. Миналата седмица обаче това намекна нееднозначно в ефир собственик на „Ефбет“ Цветомир Найденов: „Кой беше вътрешен министър, когато стреляха по Манол Велев? Румен Петков беше. Какъв е Румен Петков? Личен приятел на лицето Васил Божков. Нито откриха стрелците, нито нищо!“ По думите му подробни сведения и по този случай, и за заплахите за убийство срещу него и семейството му той вече е дал сигнали в прокуратурата.

Твоята оценка
Общо гласували
Остави своя коментар

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*