Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Начало / НОВИНИ / Взривяващи разкрития за стрелбата срещу Митьо Очите от нов свидетел по случая!

Взривяващи разкрития за стрелбата срещу Митьо Очите от нов свидетел по случая!

/
/
/
1003 Преглеждания

Митьо Очите и Кольо Магарето били спасени след стрелбата в ресторанта „4 you” с една и съща инвалидна количка. Това стана ясно от показанията на Димитър Дженков Шкетиев, по-известен като Дженков, пред Специализирания наказателен съд.
Тази седмица той бе призован като свидетел по делото срещу сочения от прокуратурата за лидер на организирана престъпна група Божидар Кузманов и още деветима подсъдими. Във фаталния ден – 8 юни 2016 г.,
Дженков бил с най-добрия си приятел Никола Маринов-Кольо Магарето в бургаския бар „Кашмир“. Магарето получил обаждане от Димитър Желязков-Митьо Очите, който му казал, че ще ходи в някакъв ресторант в Слънчев бряг.

Тогава Дженков и Магарето тръгнали с автомобил към курортния комплекс, за да се присъединят към Очите. Понеже не знаели къде е ресторантът „4 you”, те минали през „някакъв офис“, където с Димитър Желязков били Сашо (Алексиев), Вили – зет на Митьо Очите, Явор (Дългия – б.р.), пише „Флагман“. Компанията се отправила към заведението пеша, понеже то било наблизо. На няколко десетки метра преди ресторанта Дженков видял свой познат, чието име не знаел, и се спрял да поговорят, поради което изостанал от групата на Митьо Очите. Разговорът продължил около 20-30 секунди. Това обаче го забавило и вероятно го е спасило от фатален изстрел. „Влязох с малко закъснение. Като направих една-две крачки, започна стрелба. Аз се обърнах и излязох“, разказа Димитър Дженков. Всички започнали да бягат. Самият Дженков също се отдалечил от ресторанта. В един момент се обърнал и видял как изнасят ранения Димитър Желязков от заведението. „Буквално го влачеха. Отидох да помогна. Беше в безпомощно състояние“, разказа свидетелят пред съда. Видели такси наблизо. Качили го в него и тогава Митьо Очите изпаднал в безсъзнание. Димитър Желязков бил надупчен с 4 или 5 куршума, според Дженков. Когато завели ранения пред близкия медицински център, оттам излязъл човек с инвалидна количка. Кървящият от няколко места Митьо Очите бил сложен в нея и вкаран в лечебното заведение, където му оказали спешна помощ.

Медицинското лице там обяснило, че кръвното на Желязков е само 60 на 30. След въпрос на прокурора – дали след това се е обадил на някого, Димитър Дженков отговори:

„Да, веднага звъннах на Никола Маринов – най-добрия ми приятел. Каза, че лежи прострелян. Взех инвалидната количка, с която вкарахме Димитър Желязков, и отидох да го взема.“ В ресторанта Дженков бил посрещнат от десетина полицаи, които насочили пистолети към главата му и му наредили да легне. След това обаче му позволили да помогне на ранения Кольо Магарето, който лежал на сепаре.

Главата на Магарето била обилно окървавена. Той обяснил, че кръвта е вследствие от удари, но и че бил ранен с куршум в крака. Дженков сложил Кольо в количката и го закарал бързо в медицинския център за оказване на спешна помощ. Свидетелят обясни, че много моменти от събитията тогава и след това му се губят. Бил в изключителен шок и не спал три дни.

loading...

От прокуратурата направиха искане за прочитане на показанията му в досъдебното производство. От тях стана ясно, че когато посетили Митьо Очите в болницата, той възкликнал: „К’ви са тия, майка им да …“ Димитър Дженков познавал Митьо Очите и Кольо Магарето отдавна. След искане да разпознае лицата в залата, Дженков каза, че не знае никого освен адвокат Петър Димитров, който бил с него по време на разпитите след стрелбата. В процеса адв. Димитров защитава интересите на частните обвинители – роднини на убития при стрелбата Александър Алексиев-Сашо Водолаза. След въпрос каква функция е изпълнявал Сашо и какви са били отношенията му с Димитър Желязков, Дженков отговори, че не може да каже със сигурност. „Може би да му беше шофьор, със сигурност бяха приятели“, обясни свидетелят.

Остави своя коментар

СПОДЕЛИ
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

This div height required for enabling the sticky sidebar