fbpx
Home » ЗДРАВЕ » Възстановете нормалната функция на органите и тялото си със старославянски масаж
Възстановете нормалната функция на органите и тялото си със старославянски масаж

Възстановете нормалната функция на органите и тялото си със старославянски масаж

Методиката на дълбок масаж на корема се различава от класическия. Тя се основава на мануално въздействие на съединителната тъкан, разположена около органите.

Този вид масаж се е използвал от древните лекари на много места по света. Извършвали са го чрез натиск, вибрация, стимулация и размачкване.

Нашите предци са знаели, че дълбокото стимулиране на корема възстановява здравето и подобрява функциите на всички органи и системи. Ефектът от неговото въздействие влияе на работоспособността на човека; на неговото общо състояние; в т.ч. на психологическото му състояние и не на последно място – на продължителността на живота. Основната цел на масажа е да приведе в нормално функционално състояние всеки обработен орган и тъкани.

Здравето на органите в нашия организъм до голяма степен зависи от свързващата ги тъкан, тъй като именно чрез нея, с нейна помощ, органите се прикрепват към костните структури. Състоянието на тези тъканни връзки се влошава при нарушения в опорно-двигателния апарат, предизвикани от неправилна осанка, от слаба подвижност, от възпалителни заболявания, стрес.

Всички тези фактори могат да доведат до изместване на вътрешните органи. Съответно, анатомично неестественото разположение на органите от своя страна води до нарушения на храненето и кръвоснабдяването им, което в крайна сметка спомага за дисфункция във всеки засегнат вътрешен орган.

Със старославянската хиропрактика може да се възстанови правилното разположение на органите

Масажистът провежда ръчно изследване в областта на корема и търси възможни увреждания в свързващите структури. Насоченото въздействие върху нарушените връзки позволява да се предотврати изместване на органа, както и да се върне в правилното положение, ако това вече се е случило.

Прилагането на подобна хиропрактика отпуска притиснатите връзки, които изместват органа. Така той постепенно сам се възвръща в първоначалното си местоположение.

Нашите органи „помнят” своето първоначално положение и се стремят да се върнат към него. Достатъчно е само да се премахнат негативните фактори с помощта на стимулиращите въздействия.

При изместване или заболяване на органите отслабват и нервните влакна, възникват спазми в кръвоносните съдове.

В резултат на това се стига до кислородна недостатъчност; влошава се постъпването на полезните вещества; възникват застойни състояния във вените и лимфата; трудно се изкарват токсичните вещества и продуктите от разпада; повишава се размножаването на болестотворните микроорганизми.

Но благодарение на компенсаторната система във всеки организъм функциите на засегнатия орган частично се поемат от други. Това обаче ги принуждава да работят с повишено натоварване. Така болестта на един орган води след себе си до нарушения в другите тъкани и системи.

Също така изместването влияе и върху състоянието на кожата; на мускулната тъкан; на ставите и ставните връзки. Този древен масаж може да помогне да се овладеят, а понякога и напълно премахнат редица нарушения в организма на болния човек. Този древен масаж може да се превърне в профилактика на различни патологии и да поддържа организма в добро здравословно състояние.

Вижте преимуществата на дълбокия масаж на корема:

Възстановява се правилното положение на изместените органи.

Отпускат се мускулатурата и свързващият апарат в коремната кухина.

Нормализира се постъпването на кислород и полезни микроелементи към органите и тъканите.

Отстранява се лимфното и венозно застояване.

Нормализират се функциите на целия организъм.

Техника на спираловидния масаж

За изпълнение на този вид масаж е нужно да легнете по гръб. Сплетете ръцете си една в друга, но откъм външната им страна. И започнете да ги движите от най-късата и тясна част на гърдите в голям кръг, по посока на часовниковата стрелка. В този голям кръг ще се вписва всеки малък кръг стимулиращи въздействия. Големият спираловиден кръг се провежда от долния край на гръдния кош (началото на гръдната кост) до лявата страна на корема, преминава към слабинните кости, върви по дясната страна на корема и пак се насочва към гръдната кост, но се спира на 2 пръста по-ниско от нея.

Извършили сте масажа по големия кръг и продължавате по същия начин, но започвайки от място, по-ниско с 2 пръста, както стана ясно. Така се осъществяват спираловидните движения, като всеки път, връщайки се в изходна позиция, ръцете ви са пак с 2 пръста по-надолу. И вече на 7-ото или 8-ото завъртане стимулирането завършва в центъра, върху пъпа.

Остави своя коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*