Дафиновият лист помага при липса на енергия, главоболие, артрит и още 100 болежки!

Дафиновият лист помага при липса на енергия, главоболие, артрит и още 100 болежки!

ЗДРАВЕ

Дафиновият лист се използва не само в кулинарния свят, за да подобри вкуса на ястията. Той се използва и като основна съставка в народната медицина за лечение на много заболявания.

Дафиновият лист, който идва семейство “Лаврови”, е зелено дърво, което расте във влажен и свеж климат. Родом от Средиземноморието, то се характеризира с тъмно зелени листа и кафеникаво-сива кора.

Растението помага в случаи на: липса на енергия, изтощение или хронични случаи на умора; загуба на съзнание; цистит; мускулни спазми; предменструални симптоми; мигренозно главоболие; артрит; депресия; проблеми на седалищния нерв; инфекции на кожата; мускулна слабост; подуване на корема и газове; задържане на течности; хъркане и сънна апнея; отит.

Дафиновият лист е известно, че е отличен стимулант на храносмилателната система. От своя страна, той е отличен за дихателната система и помага в борбата с грипа. Освен това подобрява кръвообращението и е мощен диуретик, антисептик и антибиотик.

Както вече споменахме, стимулира и кръвообращението. Следователно, неговото масло може да се използва при лимфодрениращ масаж. Той е отличен в борбата със задържането на течности и излишни килограми.

Друго много често приложение на лавровото масло е да се използва при лечението на нервни тикове или мускулна ригидност. В допълнение, втриването на няколко капки в гръдния кош преди лягане помага за контролиране на хъркането.

За да си приготвите това лаврово масло, са необходими следните съставки:

250 мл бадемово масло;

30 грама сушени дафинови листа;

Херметически затварящ се съд с капак (не забравяйте да е в кехлибарен цвят).

Начин на приготвяне:

Поставете листата вътре в съда. Изсипете бадемовото масло. Важно е листата да са напълно потопени. Затворете капака много добре и оставете да престои в продължение на 30 дни на хладно и сухо място, далеч от слънчева светлина. Периодично разклащайте съда.

Приемайте маслото на празен стомах сутрин и вечер преди лягане по една супена лъжица.

Използвайте лавровото масло за масаж или лечение на заболявания, тъй като неговите ползи за тялото са безгранични!

Ако имате сериозни здравословни проблеми или силна болка, ние ви препоръчваме да се консултирате с лекар. Самолечението може да бъде опасно за вашето здраве.

Остави своя коментар

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *