Ето ги ТОП свойствата на тамяна, които малко хора знаят

Ето ги ТОП свойствата на тамяна, които малко хора знаят

ЗДРАВЕ

Ароматът на тамяна лекува тъга и придава чувство на спокойствие и сигурност. Тамянът потиска размножението на микроби във въздуха, водата и най-важното – в организма! Каква е тайната на това вещество?

Полезните свойства на тамяна

Библията ни дава ясна рецепта как да приготвите тамяна и как да го използвате: „Рече още Господ на Моисея: Вземи си аромати – стакти, ониха, галбан – тия аромати с чист ливан; по равни части да бъдат.“

Чист ливан – това е смолата от Босвелия – много рядко дърво, което расте в Арабия. Стакти- това е смола от стираксово дърво (смирна). Галбан – това е замразен млечен сок от растение с обезболяващи, спазмолитични и диуретични свойства. Ониха – специален вид черупка от раковина на мекотело, което живее в Червено море. Под формата на прах тя се е използвала в древната медицина.

Чрез обединяването на тези компоненти, учените са се опитали да определят свойствата на истинския библейски тамян. Резултатите ги поразили: тамянът е мощен стимулатор на имунната система!

Оказва се, че когато свещениците опушвали пациентите с тамян, това символизирало силите на светлината, които изпълвали пространството на стаята. От медицинска гледна точка тамянът убива вируси и бактерии.

Най-малките частици, които попадат през белите дробове в тялото, имат невероятни ползи за здравето! Тамяновият дим съдържа вещества, които борят стреса, помагат да се справите с нервното изтощение, пристъпите на паника и безсънието.

Ароматът на тамян подобрява паметта. През Средновековието арменският лекар Амирдовлат Амасиаци пише: “Горящият натурален тамян укрепва ума и лекува забравянето.” Даоистирите (китайски философи) препоръчват тамяна като средство за удължаване на живота.

В Русия с цел укрепване на здравето старите монаси слагали в питейната вода тамян. Пушекът на тамяна лекувал пациенти, които са имали демони. След опушването с тамян, както и след молитва, душата на тялото се лекувала. Смолата при висока температура освобождава биокатализатори, които улесняват разширяването на съзнанието.

Може би вашите приятели също искат да се запознаят с невероятните свойства на тамяна, така че споделете с тях статията!

Остави своя коментар

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *