Ето защо трябва да печете лук във фурната си поне веднъж седмично

Ето защо трябва да печете лук във фурната си поне веднъж седмично

ЗДРАВЕ

Лукът има силен антибактериален ефект и всички знаем за това. Пресният сок от кромид лук с мед лекува бронхит и пневмония, облекчава кашлицата. Компресът с настърган кромид лук помага при болки в ушите и дори може да намали температурата на тялото, ако го сложим на краката си.

Но много малко хора знаят, че е полезен не само пресният, но и печеният лук. При топлинна обработка той не губи своите полезни свойства, дори напротив!

Печеният лук ще ви помогне да се справите с язви и дълго незарастващи рани! Необходимо е да запечете лука направо с обелката и да го приложете на възпаленото място, докато не се почувствате по-добре.

Използвайте го при лечение на циреи. Наложете топъл лучен компрес върху проблемните зони в продължение на 20 минути на ден. Много скоро циреят ще изчезне!

Благодарение на него можете да излекувате хемороиди! Компресите с лук имат дезинфекционни свойства и помагат за по-бързото регенериране на кожните тъкани.

Добре е печеният лук да се яде по-често от хора, при които са наблюдавани проблеми с кръвосъсирването. След сърдечен удар или инсулт е препоръчително да ядете този зеленчук всеки ден!

Важно е да се добави така приготвеният лук в менюто на хора, страдащи от диабет или тези, които имат проблеми с кръвната захар. Можете да добавяте лука в допълнение към основните ястия или да направите един пълен курс на лечение, като го ядете всеки ден на празен стомах сутрин. Ефектът ще се забележи в рамките на една седмица и всичко това благодарение на прекрасния му състав: сярата и желязото в този зеленчук помагат за нормализиране нивата на кръвната захар и за правилното функциониране на панкреаса и черния дроб.

Той е способен да подобри състоянието на пациенти с хипертония и атеросклероза. Лукът помага за пречистване на кръвоносните съдове, премахване на атеросклеротична плака, възпрепятства за рязкото покачване на кръвното налягане.

Нищо чудно, че винаги харесвате вкуса на лука в различните ястия! След изпичане във фурната просто изчезват етеричните му масла, които дават на пресния лук специфичния вкус и мирис. Но полезните му свойства се запазват!

Изберете средни глави лук за готвене и пригответе лечебното средство – те ще съдържат най-голямо количество микроелементи! Кажете на приятелите си за този изключителен и полезен лек за здравето.

Остави своя коментар

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *