Home » ЗДРАВЕ » Ето защо трябва да печете лук във фурната си поне веднъж седмично
Ето защо трябва да печете лук във фурната си поне веднъж седмично

Ето защо трябва да печете лук във фурната си поне веднъж седмично

Лукът има силен антибактериален ефект и всички знаем за това. Пресният сок от кромид лук с мед лекува бронхит и пневмония, облекчава кашлицата. Компресът с настърган кромид лук помага при болки в ушите и дори може да намали температурата на тялото, ако го сложим на краката си.

Но много малко хора знаят, че е полезен не само пресният, но и печеният лук. При топлинна обработка той не губи своите полезни свойства, дори напротив!

Печеният лук ще ви помогне да се справите с язви и дълго незарастващи рани! Необходимо е да запечете лука направо с обелката и да го приложете на възпаленото място, докато не се почувствате по-добре.

Използвайте го при лечение на циреи. Наложете топъл лучен компрес върху проблемните зони в продължение на 20 минути на ден. Много скоро циреят ще изчезне!

Благодарение на него можете да излекувате хемороиди! Компресите с лук имат дезинфекционни свойства и помагат за по-бързото регенериране на кожните тъкани.

Добре е печеният лук да се яде по-често от хора, при които са наблюдавани проблеми с кръвосъсирването. След сърдечен удар или инсулт е препоръчително да ядете този зеленчук всеки ден!

Важно е да се добави така приготвеният лук в менюто на хора, страдащи от диабет или тези, които имат проблеми с кръвната захар. Можете да добавяте лука в допълнение към основните ястия или да направите един пълен курс на лечение, като го ядете всеки ден на празен стомах сутрин. Ефектът ще се забележи в рамките на една седмица и всичко това благодарение на прекрасния му състав: сярата и желязото в този зеленчук помагат за нормализиране нивата на кръвната захар и за правилното функциониране на панкреаса и черния дроб.

Той е способен да подобри състоянието на пациенти с хипертония и атеросклероза. Лукът помага за пречистване на кръвоносните съдове, премахване на атеросклеротична плака, възпрепятства за рязкото покачване на кръвното налягане.

Нищо чудно, че винаги харесвате вкуса на лука в различните ястия! След изпичане във фурната просто изчезват етеричните му масла, които дават на пресния лук специфичния вкус и мирис. Но полезните му свойства се запазват!

Изберете средни глави лук за готвене и пригответе лечебното средство – те ще съдържат най-голямо количество микроелементи! Кажете на приятелите си за този изключителен и полезен лек за здравето.

Твоята оценка
Общо гласували
Остави своя коментар

loading...
СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*