Home » ЗА ЖЕНИТЕ » Ето какво трябва да знаете за тамяна, за да го използвате при всяка нужда!
Ето какво трябва да знаете за тамяна, за да го използвате при всяка нужда!

Ето какво трябва да знаете за тамяна, за да го използвате при всяка нужда!

Ароматът на тамяна лекува тъга и придава чувство на спокойствие и сигурност. Тамянът потиска размножението на микроби във въздуха, водата и най-важното – в организма! Каква е тайната на това вещество?

Полезните свойства на тамяна

Библията ни дава ясна рецепта как да приготвите тамяна и как да го използвате: „Рече още Господ на Моисея: Вземи си аромати – стакти, ониха, галбан – тия аромати с чист ливан; по равни части да бъдат.“

Чист ливан – това е смолата от Босвелия – много рядко дърво, което расте в Арабия. Стакти- това е смола от стираксово дърво (смирна). Галбан – това е замразен млечен сок от растение с обезболяващи, спазмолитични и диуретични свойства. Ониха – специален вид черупка от раковина на мекотело, което живее в Червено море. Под формата на прах тя се е използвала в древната медицина.

Чрез обединяването на тези компоненти, учените са се опитали да определят свойствата на истинския библейски тамян. Резултатите ги поразили: тамянът е мощен стимулатор на имунната система!

Оказва се, че когато свещениците опушвали пациентите с тамян, това символизирало силите на светлината, които изпълвали пространството на стаята. От медицинска гледна точка тамянът убива вируси и бактерии.

Най-малките частици, които попадат през белите дробове в тялото, имат невероятни ползи за здравето! Тамяновият дим съдържа вещества, които борят стреса, помагат да се справите с нервното изтощение, пристъпите на паника и безсънието.

Ароматът на тамян подобрява паметта. През Средновековието арменският лекар Амирдовлат Амасиаци пише: “Горящият натурален тамян укрепва ума и лекува забравянето.” Даоистирите (китайски философи) препоръчват тамяна като средство за удължаване на живота.

В Русия с цел укрепване на здравето старите монаси слагали в питейната вода тамян. Пушекът на тамяна лекувал пациенти, които са имали демони. След опушването с тамян, както и след молитва, душата на тялото се лекувала. Смолата при висока температура освобождава биокатализатори, които улесняват разширяването на съзнанието.

Може би вашите приятели също искат да се запознаят с невероятните свойства на тамяна, така че споделете с тях статията!

Твоята оценка
Общо гласували
Остави своя коментар

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*