Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Ето кой е килърът на Васил Илиев! Една бележка разкрива всичко!

/
/
/
2557 Преглеждания
img

Самоубилият се в столичния квартал Бояна бизнесмен Лъчезар Иванов – Лъчо Терориста е бил разследван в миналото от службите, че е физическият килър на създателя на ВИС Васил Илиев. Като поръчката за смъртта му е дадена от… брат му Георги Илиев, според бивши полицаи.

Васил Илиев бе ликвидиран на 25 април преди 21 години пред столичния ресторант „Мираж“. Според екс ченгетата братоубийството е извършено от алчност.

Към онези години Георги е бил с почти нулев авторитет в ъндърграунда и всички мутри в България слушали само батко му.

Което породило в него болезнена омраза към най-близкия му роднина, стигаща до крайността да поръча ликвидирането му, пише Скандално.нет. Такива слухове отдавна вървят в ъндърграунда, но за първи път излиза информация и кой е физическият килър.

Ето кой е килърът на Васил Илиев! Една бележка разкрива всичко!
Ето кой е килърът на Васил Илиев! Една бележка разкрива всичко!

Георги Илиев и Лъчо Терориста се познават от юноши. именно Главния е човекът, който направил приятеля си милионер, взимайки го като съдружник в свои фирми. Направил това и като благодарност за гнусната мокра поръчка.

Благодарение на финансовата помощ на Жоро, Лъчезар основава през 1999 г. първата си легална фирма „Бетон-1“, която открива производствена база в столичния квартал „Люлин“. Бивши ВИС-аджии разкриват, че Георги Илиев му осигурил първоначалния капитал от 3 млн. лв., а след това получавал 50 % от приходите на дружеството. Тогава неразделно към двамата бил и друг легендарен герой от ъндърграунда, също вече покойник – Митко Маймуняка.

Бизнесът на Лъчезар Иванов вървял по мед и масло и той не само че върнал заема на Георги Илиев, а и натрупал лично богатство от десетки милиони.

От 2003 г. Иванов ударно навлиза в схеми с добив на инертни материали за строителство. Собственик е и на 10 вятърни генератора в Сливен. Близък е с гангстера Йосиф Йосифов – Иоско от Сливен.

През 2012 г. едно от дружествата на Лъчо Терориста получава разрешително да получи добив на метали край Невестино. В последните години повечето от фирмите на бизнесмена се водят на името на сина му.

Иконом от баровска къща на ул. „Беловодски път“ в Бояна на 10-ти юли миналата година сутринта откри Лъчо Терориста минути след като бившия ВИС-аджия си пуска куршум в главата.

52-годишният бизнесмен се гръмна със законния си пистолет „Смит и Уессон“. Опрял дулото до дясното си слепоочие и дръпнал спусъка докато стоял на включен двигател в баровския си джип „Ауди“. Куршумът пробил лявото странично стъкло на возилото и изпаднал в тревата. След като натиснал спусъка, кракът на Иванов се отпуснал на педала на газта, аудито тръгнало и се бутнало в дърво. Още при първия оглед криминалистите бяха сигурни, че 100 % се касае за самоубийство.

Доказателствата за това бяха няколко: Джипът е бил със заключени отвън врати.

В ръката на Иванов беше открит законния му пистолет, а по пръстите му имало характерния за стреляне нагар на кожата. Така версията за убийство отпадна. На таблото над волана пък била оставена малка бележка с телефонния номер и името на съпругата на терориста – Светла. В колата е намерен още един пистолет и сума от 1000 лева.

„Имам пари, но не се чувствам щастлив. Искам да отида на едно по-добро място“. Това споделил пред свои приятели Лъчезар иванов ден преди да вземе фаталното решение.

Остави своя коментар
Гласувай
СПОДЕЛИ

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!