Home » интересно » Защо котките си търкат главата в стопанина
Защо котките си търкат главата в стопаните Mar 23, 2020 На 59 тя изглежда като на 25. Рецепта: преди сън направете ... На 59 тя изглежда като на 25. Рецепта: преди сън... Сензация! Смърт от маска за лице! Прочетете... Сензация! Смърт от маска за лице! Прочетете... Спрете да храните салони за красота! Отървете се от бръчки у дома ... Спрете да храните салони за красота! Отървете се от... Тя е на 79 години! Лекарите са в шок! Тя измами природата с помощта на ... Тя е на 79 години! Лекарите са в шок! Тя измами... Всеки стопанин на коте е забелязал, че домашният му любимец често си търка главата в него. На английски език това явление се нарича "headbutt". Котките не правят това само с хората - ако ги наблюдавате, ще разберете, че често търкат главата си в мебели и по стени, а причината за това е проява и търсене на нежност, пише БГНЕС. Търкането на главата е знак за привързване при котките. Така правят и лъвовете и тигрите. То също така определя и отношенията в по-голяма общност. В същото време подобно поведение е и знак за самоувереност и откритост. Известно е също, че котките оставят отпечатък върху вас по този начин, с който „маркират“, че между вас има връзка и гледат на вас като на равни. Котките използват жлезите за мирис в главата си, за да оставят този отпечатък върху вас. След като вече сте "белязани", те очакват от вас нежност, внимание и близост. Понякога вашият домашен любимец ще направи това и с непознати или гости, или пък може въобще да не се сближи с член на семейството. Tags: защо котките си търкат главата в стопаните сикотки

Защо котките си търкат главата в стопанина

Всеки стопанин на коте е забелязал, че домашният му любимец често си търка главата в него. На английски език това явление се нарича „headbutt“. Котките не правят това само с хората – ако ги наблюдавате, ще разберете, че често търкат главата си в мебели и по стени, а причината за това е проява и търсене на нежност, пише БГНЕС.

Търкането на главата е знак за привързване при котките. Така правят и лъвовете и тигрите. То също така определя и отношенията в по-голяма общност. В същото време подобно поведение е и знак за самоувереност и откритост. Известно е също, че котките оставят отпечатък върху вас по този начин, с който „маркират“, че между вас има връзка и гледат на вас като на равни.

Котките използват жлезите за мирис в главата си, за да оставят този отпечатък върху вас. След като вече сте „белязани“, те очакват от вас нежност, внимание и близост. Понякога вашият домашен любимец ще направи това и с непознати или гости, или пък може въобще да не се сближи с член на семейството.

Твоята оценка
Общо гласували
Остави своя коментар

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*