fbpx
Home » ЗА ЖЕНИТЕ » Златни съвети за всяка домакиня, които ще ви спестят време, усилия и пари
Златни съвети за всяка домакиня, които ще ви спестят време, усилия и пари

Златни съвети за всяка домакиня, които ще ви спестят време, усилия и пари

Съвети за всяка домакиня, които ще ви спестят време, усилия и пари

Съвети за всяка домакиня, които ще улеснят живота ви

Домът ни се нуждае от постоянно почистване. Знаейки малките трикове, използвани от опитни домакини, ще улесните значително живота си. Колкото повече такива трикове знаете, толкова по-малко време ще отделяте за миене, бърсане и търкане и ще ви остава повече време за вас самите.

Много често остават следи от дезодорант върху дрехите. Да се отървете от тях не е толкова лесно. Но има доказан метод: 2 таблетки обикновен аспирин се разтварят в 100 мл гореща вода. Намокрете петното с този разтвор и оставете за 2-3 часа. Изперете, както обикновено. От петната няма да остане и следа.

Ако някой ви е оставил подарък под формата на мазен пръстов отпечатък върху тапета и той не се маха, ще ви помогне парче бял хляб. То ще премахне всички отпечатъци без да остане и следа.

За да почистите сребърните бижута, можете да използвате кетчуп. Разбира се, ако нямате специални средства под ръка, но това трябва да се направи спешно. Покрийте бижутата с дебел слой кетчуп и след 15 минути изтъркайте с четка за зъби.

За бързо полиране на мебели е необходимо да смесите зехтин и винен оцет. 2 части олио, 1 част оцет. Средството незабавно ще придаде блясък на любимите ви мебели.

Ако трябва да транспортирате чупливи вещи, например чаша или вази, тогава за тяхната безопасност по пътя най-подходящи са обикновените памперси.

Ако в къщата ви често спира електричеството, значи много добре знаете колко бързо изгаря свещта. За да накарате свещта да гори много по-бавно, преди да я запалите, я поставете във фризера за 20 минути. Това ще бъде достатъчно, за да се намали скоростта на изгаряне.

Случва се дъвката да попадне в косата ви. Почти невъзможно е да я отстраните. Особено често, това се случва на децата. Понякога се налага да отрежете косата, по която е залепнала дъвката. Но, ако в къщата има фъстъчено масло, не е нужно да правите такива жертви. Просто втрийте добре маслото в косата и дъвката. Тя може лесно да се отдели от косата.

Това са полезни съвети за всяка домакиня. Домът ви ще бъде чист по-бързо и по-лесно.

Остави своя коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*