Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Начало / НОВИНИ / Иван, заклал малката Никол в асансьор, окончателно ще…

Иван, заклал малката Никол в асансьор, окончателно ще…

/
/
/
165 Преглеждания

Тричленен състав на Апелативен съд – Бургас потвърди 8-годишната ефективна присъда на Иван И. /15 г./ за убийството на 11-годишната Никол Й. Двете съдебни инстанции признаха за виновен Иван за престъплението, извършено на 20 август 2017 г. в асансьорна кабина на жилищен блок в ж.к. „Меден рудник“ в Бургас.

Иван и Никол се запознали по интернет. Никол живеела в центъра на града, но Иван я повикал в отдалечения комплекс, за да отидат на ресторант. В асансьора на блок, те се скарали, защото момчето се опитало да я целуне.

Според прокуратурата и съда, Иван И. умишлено умъртвил момичето, като й нанесъл удар с кухненски нож в дясната част на врата и прерязал сънната артерия, което довело до остра кръвозагуба и анемия. Самият той, след случилото се отишъл да играе. Съседи намерили мъртвото дете.

Съдебните инстанции приемат, че убийството е извършено срещу малолетно лице и по особено мъчителен за жертвата начин, като подсъдимият макар и непълнолетен /15 г./ е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си.

Потвърденото наказание е в размер на осем години „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим.

loading...

Иван е осъден да заплати на майката на момичето сумата от 150 000 (сто и петдесет хиляди) лева, представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди, произтичащи от смъртта на дъщеря й.

Решението подлежи на касационно обжалване и протест в 15-дневен срок от съобщаването му на страните пред ВКС.

Източник: БЛИЦ

Остави своя коментар

СПОДЕЛИ
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

This div height required for enabling the sticky sidebar