Home » НОВИНИ » Избори 2019: Пир по време на чума! Гласувайте, роби!
Избори 2019: Пир по време на чума! Гласувайте, роби!

Избори 2019: Пир по време на чума! Гласувайте, роби!

Избори 2019….Сядам и не зная как да започна …или с какво! С поредната новина, че възрастен столичанин е бил изтезаван с отвертка в крака в центъра на столицата или с поредната прическа на Мая Манолова…

С поредната новина за купон на бившия омбудсман с нейната фризьорка или с вестта, че е станала поредната катастрофа на модерната магистрала „Хемус“?!

Избори 2019…Избор между злото за моите родители- закусвали за стотинки, но не могли да си купят лъскава „Лада“…Не заключвали вечер, но със заплатата майка ми можела да си купи чифт ботуши…Помня, че имаше едно миниатюрно устройство на стената, което винаги стоеше там- зад пердето. Не знаех защо. Смятах, че е модерно решение на соцдизайнерски вкус 🙂

След години разбрах защо радиото трябваше да стои зад пердето, защо майка се караше на татко, който подпийнал псуваше на глас, разбирате ли…на глас местната община…Това беше недопустима постъпка, казваше майка, а аз под ръка хващах татко и не виждах нищо ненормално в това, човек да изразява недоволство.

Истината се оказа далеч по-зловеща от моята представа за поредното недоволство на майка от поведението на подпийналия ми баща 🙂 Можело милицията да го арестува, можело да го изгонят от работа, можело…Тогава си помислих, че възрастните живеят в затвор….

След това дойде „красивата“ демокрация! Вече радиото стоеше на видно място в хола, а плочите с Бийтълс, „Щурците“ и „Сигнал“ бяха гордостта на домакинството. Слагахме празни бутилки от марков алкохол за „украса“. Да, отново не можехме да си го купим, но поне не трябваше да се крием като мишчици.

Да, времената бяха трудни , но поне да говориш високо срещу властта , не беше престъпление…

Дойде време за „ЦАРЯ“! Да, всички бяха отново въодушевени…Боже, още помня как баба ми радостно обясняваше, че сина на Борис не може да е лош…Та царя е бил сред хората, как сина му ще бъде лош…

Да, оправи ни..за 800 дни- по-малко или повече, незнам…Знам , че докара още едни, които ядоха, пиха, веселиха се, разхождаха се по медиите. И точка. На царя.

Дойде тройната коалиция. Една прекрасна коалиция от толерантни, толериращи и толерирани. Толерираните бяха най- силни. Те дерибействаха така изящно, така ловко, че успяха да пропият местна и национална власт. Те бяха хитри! Инвестираха, образоваха се, гледаха в бъдещето! Всички други- бяха пешки.

Пешките обаче, продължават да работят. Усърдно, ежедневно- но не гледайки в бъдещето и в младите, а в собствените си джобове! Без да осъзнават, че те отдавна са празни и взети от други! Тези, които горко бдяха за бъдещето…Гласувайте…Избори 2019…

Твоята оценка
Общо гласували
Остави своя коментар

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*