Home » ЗДРАВЕ » Изчистете бъбреците о камъни и песъчинки със сок от праз
Изчистете бъбреците о камъни и песъчинки със сок от праз

Изчистете бъбреците о камъни и песъчинки със сок от праз

Много хора страдат от бъбречни заболявания, някои от които разбират късно за страданието си. Един от най-разпространените симптоми на бъбречни заболявания е болката в задната долна част на гърба, която опасва и може да премине и към предната част на корема. Тялото на човек непрекъснато образува кристали, но обикновено те излизат с урината. Някои от тях обаче се утаяват в бъбрека. Затова бъбречнокаменната болест е коварна – минават 2-3 и повече години, докато се образува камък.

Те представляват твърда маса, съставена от кристалите на калциеви, уратни, фосфатни, магнезиеви или смесени соли, които, ако не излязат от организма с урината, постепенно слепват един за друг. За да не се стига до болезнени кризи и оперативно лечение, народната медицина препоръчва да се консумира сок от праз.

Отварата се получава, като ситно нарязана глава праз се вари в 1 литър вода 30 мин. В течение на 1 ден от нея се приемат по 5 до 8 кафени чашки. Сокът от праз е много ефикасен и в чисто състояние за лечение на бъбречни кризи, пясък или камъни в тях или пък при трудно уриниране.

Твоята оценка
Общо гласували
Остави своя коментар

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*