fbpx
Home » ЗДРАВЕ » ИКОНАТА БОГОРОДИЦА СЕДМОСТРЕЛНА ПОМИРЯВА ВРАГОВЕ
ИКОНАТА БОГОРОДИЦА СЕДМОСТРЕЛНА ПОМИРЯВА ВРАГОВЕ

ИКОНАТА БОГОРОДИЦА СЕДМОСТРЕЛНА ПОМИРЯВА ВРАГОВЕ

Иконата на Божията Майка, наречена „Седмострелна” или „Смекчаване на злите сърца“, напомня на хората за спасителната за душата необходимост от милосърдие и търпимост.

Молитвата пред тази икона защитава от чуждата нетърпимост към нас, от нашия собствен гняв и раздразнение. Пред този образ на Богородица може да се молим за защита в случаите, когато избухне всякаква вражда – семейна, съседска, в работата и т.н.. И когато започнат да враждуват цели държави, прибягват към иконата „Смекчаване на злите сърца“ с молба за защита от нападения, с надежда Нейните молитви към Сина й да доведат до смекчаване на злите сърца.

Божията Майка помага да утихне недрожелюбието, помага да се помирят тези, които са били в спор от дълго време. Образът на Божията Майка с гърди, пронизани от стрели, помага да се увеличи състраданието и милосърдието, способно да „смекчи злите сърца“, защото всички раздори, всички човешки пороци и тяхното проявление като стрели пронизват сърцето на нашата Небесна Майка.

Молитвата пред тази икона помага да се подобрят неблагоприятните отношения в семейството, между роднини, близки, съпрузи, а също така между родители и деца.

Има и копия на иконата, които притежават чудотворни свойства и молитвата пред тях помага да се изцелят душевни и телесни заболявания.

Молитва

О, многоскръбна Майко Божия, Ти, Която превъзхождаш всички земни дъщери със Своята чистота и с множеството страдания, понесени от Тебе на земята! Приеми нашите многоскръбни въздишки и ни запази под покрова на Твоята милост. Нямаме друго прибежище и друга усърдна ходатайка освен Теб. Но понеже имаш дръзновние пред Родения от Теб, помогни ни и ни спаси с Твоите молитви, та безпрепятствено да достигнем Царството Небесно и да възпяваме там с всички светии Единия Бог в Троица сега и всякога, и във вечните векове! Амин!

Преблага моя Царице, надеждо моя, Богородице, Закрилнице на сираците и Застъпнице на странниците. Радост на скърбящите и Покровителка на угнетяваните! Ти виждаш моята беда, Ти виждаш моята скръб. Помогни ми, понеже съм немощен: упъти ме, понеже съм странник. Ти знаеш моята неволя – избави ме, както Ти искаш. Защото нямам друга Помощница, ни Застъпница, ни блага Утешителка, освен Теб, о, Божия Майко. Запази ме и ме покрий во веки веков. Амин!

Тропар

Смекчи нашите зли сърца, Пресвета Богородице, премахни нападенията над тези, които ни ненавиждат, и избави душите ни от всякакво угнетение. Гледайки Твоят свят образ, ние се умиляваме на милосърдието Ти към нас, благоговеем пред понесените от Тебе страдания и целуваме Твоите рани, като се ужасяваме от нашите грехове, които подобно на стрели нараняват душата Ти. Не допускай, о Милосърдна Майко, да погинем в ожесточение на сърцето си или от жестокосърдечието на нашите ближни, защото Ти наистина имаш дар да смекчаваш злите сърца.

Източник: psihobg

Остави своя коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*