fbpx
Home » ЗДРАВЕ » Каква форма има вашия пъп?Нямате си предтава колко точно формата на пъпа говори за вашето здравословно състояние!
Формата на пъпа опеделя здравословното ви състояние!

Каква форма има вашия пъп?Нямате си предтава колко точно формата на пъпа говори за вашето здравословно състояние!

Тази статия ще ви даде информация как според формата на пъпа може да имате някои скрити заболявания ,за които не подозираме!

Обърнете внимание на формата и местоположението на пъпа.
Пъпът е като фуния и може да бъде разделен на три части: окръжност, странична стена и дъно. Пъпът трябва да е кръгъл, центриран и симетричен. Той трябва да е силен и устойчив – не твърд и не стегнат, не мек и не слаб. Страничните стени трябва да са симетрични. Дъното трябва да е в центъра на окръжността.

Форма и местоположение на пъпа за диагностициране на болести

Пъпът може да има неправилна форма спрямо центъра. Страничните стени, а понякога и окръжността, могат да бъдат очертани, извити, разположени в твърде голям ъгъл, удължени в една или друга посока. Дъното на пъпа може да бъде подуто и хиперемично (със застояла кръв) и / или много дълбоко. Тя може да бъде извита или опъната, а страничните стени и джантата могат или не, да участват в нея.

Пъпът може да бъде опънат в една или няколко посоки хоризонтално, вертикално или диагонално. Той може да бъде под формата на сълза, може да е “заспал”, да наподобява издухана топка или да се обърне обратно на часовниковата стрелка, или по посока на часовниковата стрелка.

Нарушенията на пъпа показват посоката и местоположението на уплътненията, стагнационните зони и запушвания. Понякога тези нарушения могат да определят кои органи или системи са свързани с това и на каква дълбочина се намират.

Разтягането на пъпа може да се свърже с повърхностните тъкани или вътрешните органи и съответните системи. Обикновено разтягането засяга централната част на тялото, както на повърхността му, така и навътре и включва повече от един орган или система. Физическото тяло губи центрирането си, което води до емоционален дисбаланс, дисбаланс на системите и органите.

1. Разтягане към лявото бедро

а) Разтягането наляво и надолу може да бъде свързано със стреса в горната дясна част на тялото. Той може да засегне черния дроб, жлъчния мехур, дванадесетопръстника, десния бъбрек и може да причини болка в лумбалния плексус или левия крак.
б) Ако левият яйчник е изместен спрямо естествения център, това може да доведе до менструални проблеми.

2. Разтягане надолу

а) Разтягането на пъпа до центъра на ингвиналната област може да бъде свързано с натоварвания в слънчевия сплит или в горната част на гръдния кош.
б) Това може да доведе до лошо храносмилане и хронична болка, и причина за натиск върху чревната стена, което, от своя страна , може да доведе до психични проблеми и лоши сънища. Тъй като сдвоеният орган на тънките черва е сърцето, храносмилателните проблеми могат да доведат до появата на излишна топлина в сърцето.
в) Ефектът от опъването може да се разпространи както нагоре, така и надолу, в резултат на което болка може да се появи и в долната част на тялото. Полученият стрес понякога причинява затваряне на червата.
г) Ако жената има проблеми с шийката на матката, това може да доведе до проблеми с менструацията и безплодие.
д) Мъжете могат да имат припадъци в областта на коремната кост или под пикочния мехур, близо до простатната жлеза , което може да доведе до тяхното заболяване.

3. Разтягане към дясното бедро

а) Ако пъпът се изтегля в посока на долната дясна част на таза, това може да повлияе на панкреаса, стомаха, далака, левия бъбрек , както и причинявайки болка в десния крак.
б) При жените изместването на десния яйчник може да доведе до проблеми с менструацията. С меко палпиране на дясната яйцеклетка и дясната страна на матката, можете да намерите нодула близо до яйчника или между яйчника и матката.

4. Изправяне надясно

а) Ако пъпът се разшири в посока на горната дясна част на таза, усещане за напрежение и болка от лявата страна на дебелото черво. Проблемите възникват както на повърхността, така и на по-дълбоко ниво, което може да засегне функцията на червата и на двата бъбрека.
б) Разтягането на пъпа надясно може да предизвика напрежение в горната дясна част на корема и да повлияе на черния дроб и жлъчния мехур , както и да предизвика напрежение в левия крак, лявото бедро и сигмоидното дебело черво.

5. Разпространение нагоре и наляво

а) Разтягане на пъпа нагоре и наляво може да предизвика напрежение в дясната страна отдолу, преместване на лумбалния плексус и да доведе до болка от дясната страна . Възможни проблеми с панкреаса, стомаха, далака и левия бъбрек.
б) Жените могат да получат нередовна менструация.
в) Това разтягане може да бъде свързано с проблеми в областта на дебелото черво и храносмилателни нарушения.

6. Натегнете наляво

Ако има подобно разтягане на пъпа към лявата страна на таза, напрежението и болката могат да се почувстват в дясната част на червата. Това може да доведе до проблеми по централната линия, както на повърхността, така и отвътре, и засяга бъбреците.

7. Разтягане нагоре и надясно

а) Разтягането на пъпа нагоре и надясно може да предизвика напрежение в лявата страна (в долната му част), да премества лумбалния плексус и да причини болка в левия крак. Възможни проблеми с черния дроб, жлъчния мехур и десния бъбрек.
б) Жените могат да получат нередовна менструация.
в) При този вид разширение на пъпа, са възможни проблеми със сигмоидното разстройство на дебелото черво и храносмилането.

8. Разтягане нагоре

а) Разтягането на пъпа може да доведе до промяна на пъпната връв , така че да е над пъпа, докато естественото му положение е под него. В резултат на това киселинността може да бъде нарушена, проблеми с храносмилането, запек, сърдечни заболявания, раздразнителност.

б) При жените това може да доведе до промяна в цервикса и менструални проблеми.

Остави своя коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*