Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Как се съсипва неудобният български бизнес! От лютеничената сага в Първомайско изплува грозната истина зад приказките за просперитет

/
/
/
159 Views

Ако се интересувате как да съсипете чужд бизнес в 21-и век в държава от ЕС, то бягайте бързо към с. Православен, Пловдивско. Там се намира цехът за консервиране и производство на лютеница на фирма „Консервинвест“. От няколко дни обаче тя е спряла работа. Защото е обсадена и парализирана от охранители, свързани с големия конкурент в производството на лютеница – „Булконс“. И едно ЧСИ.

Всичко започва в началото на тази седмица, когато ЧСИ Мариана Обретенова нахлува във фабриката, под предтекст да не бъдат изнесени машини от нея. Всъщност нейните правомощия по закон са единствено да връчи покана на управител на фирмата в 14-дневен срок да се издължи. „Консервинвест“ има да изплаща над 600 000 лева на „Булконс“ след загубено дело. Парите веднага са преведени – като гаранция в сметка на Върховния касационен съд. Казусът изглежда приключен, всичко е спазено. Да, ама не.

Във вторник няма никаква промяна и Мариана Обретенова продължава да блокира работата на фирмата. Бърза справка показва, че това съвсем не е първият скандал с участието на Обретенова. Междувременно ВКС излиза с определение, с което ФАКТИ разполага (снимки най-долу в текста), че се отменя изпълнителното действие и при това положение ЧСИ-то вече няма абсолютно никаква работа в цеха на фирмата.

Към днешна дата обаче тя абсолютно противозаконно продължава да окупира мястото, чрез поставена охрана. И тук идва разковничето – оказва се, че охранителите, които ползва, са на фирмата „Стоун Секюрити“, фирма свързана със „Стоун Компютърс“, която пък от своя страна е създадена от Веселин Димитров. Същият е собственик на „Булконс“, големият конкурент на „Консервинвест“. Един емблематичен пример как се случват нещата в уж процъфтяващата ни държава, когато подминете табелата „София“, а и не само.

Управителят на Консервинвест Румен Казаков се чувства на практика безсилен пред заработилата схема за сриване на предприятието му. „Сами виждате как се превзема една фирма в 21-и век, всичко това е скандално. Има определение на ВКС, този съд впрочем ми върна вярата, че има нормални хора в съдебната система, което ЧСИ-то не следва и е обсадила цеха ми. Готов съм да стигна далеч. Имам партньори от Франция и Испания, които ме питат какво се случва, ще пишат писма до посолствата си у нас. Пак ще се прочуем. Пуснал съм сигнал до камарата на ЧСИ за действията на Мариана Обретенова. Буквално сме изхвърлени от собствената си фирма. Планираме в знак на протест, заедно с работниците, да блокираме пътя Пловдив – Хасково. Искам да кажа на всички хора, които смятат да правят бизнес в България – когато си регистрирате марка в патентното ведомство това по никакъв начин не означава, че после няма да ви вземат бизнеса и да бъдете осъдени“, каза пред ФАКТИ Румен Казаков.

За ситуацията вече е уведомена полицията в Първомай. Оказва се, че Обретенова е действала по незаконосъобразен начин и там – представила е документ за принудителни вземания, който е срещу лице, нямащо нищо общо с „Консервинвест“. Остава надеждата, че все пак някой ще си свърши коректно работата и законът ще вземе връх.

ХотАрена

Остави своя коментар
Гласувай
СПОДЕЛИ

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Gzona.eu във Facebook
error: Content is protected !!