Home » ЗДРАВЕ » Лесни стъпки за по щастлив и пълноценен живот
храни за здраве

Лесни стъпки за по щастлив и пълноценен живот

Мислите, че получавате много хранителни вещества от зърнената си закуска? До 40% от витамините в зърнените закуски се разтварят в млякото. Ако не изпиете млякото от дъното на купичката, няма да получите ценни хранителни вещества.

Изпийте няколко чаши леденостудена вода преди и по време на тренировка. Изследванията показват, че така ще подобрите издържливостта си с около 23%. Ледената вода също така принуждава тялото да изгарякалории, за да се затопли, същевременно подобрявайки метаболизма ви.

Изказването на емоциите по време на вдигане на тежести увеличава силата на мускулите с до 25%. Или пък си намерете някой, който да ви крещи – ще можете да вдигнете между 5% и 8% повече тежест, ако получавате окуражаване на глас от треньор или партньор.

Обзаложете се с колега, че ще можете да се придържате към тренировъчната си програма за шест месеца. Изследванията сочат, че тези който са се хванали на подобен бас, имат средно 97% успех. Резервен план? Планирайте тренировките си, след което слагайте по левче в буркан за всяка успешно проведена тренировка. Определете си да изхарчите тези пари за нещо хубаво.

Червеното зеле съдържа 15 пъти повече бета каротин, който предотвратява появата на бръчки, от зеленото. Червените чушки съдържат до 9 пъти повече витамин Сот зелените.

За да преборите по-леко махмурлука, поръчайте си аспержи за ордьовър. Те потискат свободните радикали и повече от два пъти увеличават ефекта на два ензима, отговорни за усвояването на алкохола.

Ако можете да се чуете как тичате, значи сте на път да си причините травма. Тежкото стъпване е знак за лоша форма. Дръжте краката си близо до земята и използвайте бърза, тътреща се крачка.

Вдигнете гира толкова пъти, колкото можете. Когато вече не можете да направите още едно повторение, използвайте свободната си ръка, за да си помогнете да избутате тежестта още веднъж.

Когато достигнете крайната част на движението, отместете свободната си ръка и бавно върнете тежестта надолу. Проучванията показват, че подобни упражнения с отрицателно съпротивление са по-ефективни от обичайните упражнения./ezine bg

Остави своя коментар

Твоята оценка
Общо гласували
Остави своя коментар

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*