Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Майката на Корнелия живее в порутена къща

/
/
/
1665 Преглеждания
img

Родната къща на Корнелия Нинова в Мизия е през разпад, научи gzona.eu. Сантименталният за шефката на БСП имот не е виждал ремонт, откакто баща ѝ се споминал, а състоянието му от година на година ставало все по-плачевно. Въпреки че майката на Нинова – Маргарита, продължава да обитава къщата, случайните гости на града, които не я познават, биха се объркали, че имотът е изоставен.

Майката на Корнелия

Емблематичната червена мазилка, която хората от Мизия шеговито свързват с партийната принадлежност на Корнелия и роднините ѝ, е избледняла от дъждовете и фаталните наводнения в околността. Улуците са загнили и ръждясали, а ламарините, подкрепящи покрива, висят като гащи на простор и застрашават живота на минувачите при всеки по-силен вятър. Телената ограда, която обгражда постройката, е полупаднала, а с пукването на пролетта неподрязаните дървета и храсти съвсем я заличават и дворът изглежда напълно разграден.

Комшии на майката на Корнелия не са сигурни дали леля Маргарита сама отказвала да прави ремонт, или дъщеря ѝ не поемала инициативата да ѝ прати някой лев, за да освежи къщата си. Всеизвестен факт е обаче, че когато Нинова се връща в родния край, не спи в бащиния си дом, а предпочита да нощува при свекърва си Дафинка. Майката на съпруга ѝ Митко живее само през няколко къщи. „Като дойде с колата от София, първо се отбива при свекървата. Чак после мине да наобиколи майка си“, разказват хората от Мизия. Лидерката на БСП не крие, че е изключително привързана към свекърва си и държи на всеки голям християнски празник с Митко да я навестяват.

Майката на Корнелия

Преди дни стана ясно, че пенсионерката Маргарита е засвидетелствала подкрепата си към работата на дъщеря си, като е станала официален член на БСП. Тя била приета на конференция, която се състояла с участието на местното ръководство на партията в Мизия. Маргарита сама подала заявлението, но партийната си книжка получила от общинските лидери, а не тържествено от дъщеря си. Майката на Корнелия, която е била лаборантка по професия, преди години е била член на БКП, но защо след прекъсването чак сега е решила да се влее в партията, ръководена от дъщеря ѝ, остава загадка.

Ретро

Остави своя коментар
Майката на Корнелия живее в порутена къща
5 (100%) 1 vote[s]
СПОДЕЛИ

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!