Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Мощна кибератака е причината за най-големия срив на Фейсбук някога

/
/
/
193 Views

Причините за безпрецедентното прекъсване на Фейсбук и Инстаграм, все още не са публично известни, съобщава БНТ. Вчера, за няколко часа, социалната мрежа Фейсбук беше на практика неизползваема, не работеха няколко от основните ѝ приложения.

Това е най-сериозният проблем в работата на социалната мрежа от 2008 г. Тогава потребителите ѝ са около 150 милиона. Днес те са близо два милиарда и 300 милиона. Не работеха няколко от основните ѝ приложения, сред които и платформата за споделяне на снимки Инстаграм. Там пък можеха да се качват снимки и сторита, но бяха невидими до „ремонтирането“ на бъговете в системата. Запознати сме с проблема, правим всичко възможно в най-кратко време той да бъде отстранен, се казва в съобщение на компанията.

По непотвърдена информация причина за прекъсването е вид кибератака, известна като „отказ от услуга“. Целта е да се спре достъпа на потребителите до важна информация или до определен сайт. Мишената се атакува с огромен обем заявки, което забавя и дори спира работата на сървърите ѝ.

Кристина Петрова

Остави своя коментар
Гласувай
СПОДЕЛИ

1 Comments

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Gzona.eu във Facebook
error: Content is protected !!