Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Най-добрите продукти за подобряване на кръвообращението

/
/
/
182 Views

Нормалното и интензивно кръвообращение предпазва от редица проблеми и заболявания.

Има храни, които подобряват кръвоснабдяването на цялото тяло.

Кръвообращението при човека е от затворен тип – кръвта тече по мрежа от кръвоносни съдове. Чрез кръвообращението се осигурява доставката на хранителни вещества и кислород на клетките, като същевременно се изнасят въглеродният диоксид и отпадните продукти на тяхната обмяна. Кръвоносната система е тази, по която се движи кръвта и тя се състои от сърцето и всички кръвоносни съдове.Прочети още на: Кръвообращение – движението на кръвта и пътят, който изминава.

Тъмен шоколад

Ако се чувствате виновни, докато ядете шоколад, тази информация със сигурност ще ви бъде от полза. При умерена консумация, тъмният шоколад е фантастична част от диетата от гледна точка на неговата полезност.

Той помага за производството на азотен оксид, който играе решаваща роля в защитата на сърцето и вените. Какаото е богато на антиоксиданти, които помагат за контролиране на кръвното налягане и холестерола, както и за подобряване на кръвоснабдяването на тялото.

Репички

Най-популярният градински зеленчук, който също има положителен ефект върху кръвообращението. Репичките са богати на минерали, включително калий, които нормализират кръвното налягане. Половин чаша изедени репички съдържат 135 mg калий, което намалява кръвното.

Сок от цвекло

Цвеклото е богато на нитрати, активно засягащи притока на кръв през тялото, което бързо насища всички тъкани с кислород. Сокът от цвекло подобрява циркулацията на кръвта, независимо дали се занимавате със спорт или не. Той помага на хора с периферни артериални заболявания, които изпитват болка при ходене.

Чушки

Червените и зелените чушки също са сред храните, които имат положителен ефект върху кръвообращението. Пиперът съдържа капсаицин, чиито ползи за здравето се потвърждават всяка година от нови и нови изследвания. Доказано е, че капсаицинът е важен за нормалното кръвообращение./zdrave.to

Остави своя коментар
Гласувай
СПОДЕЛИ

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Gzona.eu във Facebook
error: Content is protected !!