Home » ЗДРАВЕ » Не правете това и забранете и на децата си! Лош навик води до слепота на едното око и хормонални проблеми при децата
Не правете това и забранете и на децата си! Лош навик води до слепота на едното око и хормонални проблеми при децата

Не правете това и забранете и на децата си! Лош навик води до слепота на едното око и хормонални проблеми при децата

Лекарите казват, че тези симптоми обикновено за всички са едни и същи: едното око губи способността да вижда за около 15 минути, докато с другото всичко е наред. Разбира се, тези 15 минути могат да бъдат доста стряскащо преживяване за живота ви. Тъй като случаите започнали да се срещат все повече и повече, учените провели специални тестове с използването на ядрено-магнитен резонанс, за да определят причината за това явление. Както се оказва, причината била невероятно банална: използването на смартфон в тъмното, често дори под завивките. Може би дори не усещате огромния натиск върху очите си, който им причинявате. Но “ефекта…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Лекарите казват, че тези симптоми обикновено за всички са едни и същи: едното око губи способността да вижда за около 15 минути, докато с другото всичко е наред.

Разбира се, тези 15 минути могат да бъдат доста стряскащо преживяване за живота ви. Тъй като случаите започнали да се срещат все повече и повече, учените провели специални тестове с използването на ядрено-магнитен резонанс, за да определят причината за това явление.

Както се оказва, причината била невероятно банална: използването на смартфон в тъмното, често дори под завивките. Може би дори не усещате огромния натиск върху очите си, който им причинявате. Но “ефекта на затворените очи” не се появява случайно. Когато лежите на една страна с едното око поглеждате екрана, а с другото гледате в тъмното (или по-скоро, във възглавницата).

В резултат на това мозъкът се обърква от несъответствието в количеството светлина, получена от различните очи. Едното око свиква с тъмнината, а другото – със светлия екран. И когато отидете в леглото и изключите екрана, объркването започва в мозъка, в резултат на което той губи способността да “превключва” от деня към нощта. Именно това “объркване” води до симптоми на временна слепота.

Доказателството наскоро било представено в научното списание “The New England Journal” по медицина. Слава Богу, тази слепота е временна. Лекарите не са били в състояние да получат убедителни доказателства, че тя разрушава мембраната на окото.

Можем да кажем, че изследвания за въздействието на навика да използвате вашия смартфон през нощта, вместо компютър, се провели и в Харвардския университет.

Оказва се, че има връзка между този навик и развитието на целия спектър от здравословни проблеми: заплашва ви затлъстяване, диабет, сърдечно-съдови заболявания и дори рак. Всичко заради синята радиация, излъчвана от телефона. Това засяга не само очите ви, но и хормоналната система на организма.

Твоята оценка
Общо гласували
Остави своя коментар

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*