Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Никога няма да повярвате как кралица Елизабет яде банан! Личният й готвач разкри как го изяжда!

/
/
/
544 Views

Определено британското кралско семейство винаги е предизвиквало интерес сред хората. Техните навици, привички и ежедневни дейности са толкова интересни, че всеки с интерес очаква да се появи някоя пикантерия за тях.

На всички ни е ясно, че тя не е обикновена и каквото и да прави, то го прави с „кралски маниери”.

Сега обаче бившият готвач на кралицата на Великобритания – Дарън Макграйд, реши да направи разкрития за това какво яде и какво не Елизабет II.

Шокиращо обаче се оказа какво прави тя щом „хване” банана. Начинът, по който кралицата яде този плод е повече от изненадващ и гарантирано никога не сте си помисляли, че подобно нещо може да се случи.

„Не може да си представите кралицата да обели и набързо да изяде банана, нали? Тя винаги е казвала, че не може да направи това, защото ще изглежда като „огладняла маймуна”. Затова си има и специален начин, по който тя го яде”, споделя 92-годишният бивш готвач на Бъкингамския дворец.

„Ритуалът на кралицата, когато ще яде банан е следният: с нож тя отрязва горната и горната част на плода, който е положен в чиния пред нея. След това (отново с нож) разцепва кората му по дължина. После го накълцва на малки парчета и чинно, примерно и кралски с виличка си боцва парче по парче”, разкри бившият кралски готвач в книгата си „Яденето на кралете”.

Това обаче не е единствената странност на кралицата що се касае за ядене.

„На нея й е забранено да яде макаронени и картофени изделия, както и черупчести риби. За това си има съвсем проста причина. Тези храни могат да предизвикат хранително отравяне, а Елизабет II се пази зорко и по кралски”, споделя още Дарън Макграйд.

Той допълва и, че кралицата не обичала да яде нишестени храни, както и „модифицирани” зеленчуци, които са извън сезона. Елизабет II предпочитала повече нискомаслени ястия като пиле и риба на скара.

И любезно, тя обръщаше внимание на обществеността, докато обядваше преди кралски ангажимент.

„Тя често се среща с хора. Именно затова чесънът и лукът са сведени до минимум в менюто й. А и тя не ги харесва. Но има един човек, който понякога се противи на правилата на кралицата – нейният съпруг принц Филип.

Кралицата мрази чесъна, а той пък му е голям фен. В нейните ястия не слагаме чесън или лук, но принц Филип винаги държи да има поне чесън в яденето му (ако ястието го позволява). Разбира се той си позволява тези претенции само когато кралицата не е покрай него. Все пак не е толкова безразсъдно смел човек, че да се опълчи на кралица Елизабет II и още по-зле – да й мирише на чесън”, шеговито разкрива 92-годишният бивш кралски готвач.

Остави своя коментар
Гласувай
СПОДЕЛИ

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Gzona.eu във Facebook
error: Content is protected !!