fbpx
Home » НОВИНИ » Нова измама:Измамници раздават по “500” лева ваучери от името на голяма търговска верига
Нова измама:Измамници раздават по "500" лева ваучери от името на голяма търговска верига

Нова измама:Измамници раздават по “500” лева ваучери от името на голяма търговска верига

Oнлайн измамници предлагат раздаването на подаръчна карта от 500 лева по повод честване на 90-годишнината на компанията. Т.нар. „игра“ се разпространява през последните няколко дни най-вече чрез социалните мрежи, съобщи Монитор.

Във връзка с разпространяването на игра в Интернет пространството, която предлага раздаването на подаръчна карта от 500 лв., бихме искали да ви информираме, че посочената игра представлява измама и грубо нарушение на правата на Лидл България, включително и съгласно Наказателния кодекс на Република България, заявиха от компанията в официално становище.

Лидл България категорично се дистанцира от провежданата игра като бихме искали да заявим, че вече сме предприели всички допустими по закон действия, включително сезиране на компетентните органи, за да защитим интересите на нашите потребители и на компанията, става ясно от становището.

Проверка показа, че уеб страницата на „играта“ (www.lidl-bg.club) вече не работи. ИТ експерти коментираха пред изданието, че най-вероятно става дума за фишинг – вид СПАМ, който цели да подлъже потребителите да разкрият своя лична или финансова информация в имейл съобщение или уебсайт, а впоследствие тези данни могат да се използват за измама.

Този вид измама привлича потребителите чрез връзка (линк), който бива пренасочен към фалшива страница (уебсайт) имитираща визуално страницата на оригиналната услуга. Там се изисква да бъдат предоставени лични данни – като потребителски имена и пароли или пък номера на кредитни карти.

Остави своя коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*