Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Нов студ! Рязък обрат на времето през АПРИЛ!

/
/
/
742 Преглеждания

През следващите дни времето се разваля и за известен период ще се лишим от слънчевата и топла пролет. Това сочат средносрочните модели, представени от Дарик.

Още във вторник следобед ще започнат превалявания на места в страната, които ще продължат до края на деня.

Утре в част от Североизточна България и южните части, както и в четвъртък на изолирани места, може все още да има превалявания, но те ще са слаби.

Дневните температури ще се понижат, но все пак ще бъдат между 12 и 17 градуса, ще има повече облаци, но не се очаква сериозно застудяване.

Сутрешните градуси в четвъртък и петък, най-вече във високите полета на Западна България, е възможно да са отрицателни. През деня също ще остане студено. Развалянето на времето през следващите дни, обаче, няма да е толкова сериозно и за дълго, още събота слънцето се завръща и през уикенда ще се радваме отново на хубавото пролетно време.

Другата седмица се очакват повече дъждове. Още в понеделник от север – северозапад разширяващ се фронт на високо атмосферно налягане ще донесе вятър, облаци и превалявания. Вече във вторник, сряда и особено след четвъртък (след 4 април) атмосферната циркулация над Южна Европа и над Средиземноморието най-вероятно ще се промени, ще започнат да се формират и циклони и след 4-5 април времето у нас се очертава да бъде облачно и дъждовно за по-голям период от време. Дори е възможно да продължи до 10-12 април. Така ще изпратим март със сравнително хубаво време, въпреки временното и краткотрайно влошаване, но ще посрещнем април с дъжд, облаци и по-ниски температури.

Морското крайбрежие пролетно време е с различен климат. Когато във вътрешността на страната е по-горещо и температурите са над 20-25 градуса, по крайбрежието на морето е по-хладно и това е, защото морската вода все още не се е затоплила. Затова по Черноморието е по-хладно, въпреки че в останалата част от страната вече е дори с елементи на лято. Така ще се усеща и в следващите 10-15 дни. По-хладното време ще удължи и зимния сезон във високите части на планините.

Това е така, защото във височина топенето на снега ще бъде забавено заради по-ниските температури и захлаждането през следващите дни.

Остави своя коментар
Гласувай
СПОДЕЛИ

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!