Home » НОВИНИ » Откриха още един симптом на COVID-19, който малцина знаят
37-годишна родилка болна от COVID-19 почина заедно с бебето си в Испания

Откриха още един симптом на COVID-19, който малцина знаят

Сухата кашлица и треската са едни от признаците за зараза с новия коронавирус, но той може да има и други неприятни прояви. Китайски учени установиха, че първият признак може да са храносмилателни проблеми, съобщи в. „Мирър“.

Симптоми като гадене и диария може да показват, че човек се е разболял от COVID-19, твърдят специалистите от медицинската експертна група по COVID-19 в Ухан.

Изследователите са анализирали данни за пациенти с новия коронавирус в Хубей. Почти половината от тях са имали храносмилателни проблеми, които са били по-сериозни от високата температура и кашлицата.

Пациентите с храносмилателни проблеми са приемани по-късно в болница след началото им, но по-трудно се възстановявали и били изписвани след повече дни от останалите.

Преди няколко дни специалисти от болницата Чжунан към университета в Ухан публикуваха карта с типичните симптоми ден по ден. Те установиха, че при 99 процента от случаите пациентите са с висока температура, а повече от половината имат суха кашлица и изпитват умора. Около една трета имат болки в мускулите и затруднено дишане, отбелязва БТА.

Твоята оценка
Общо гласували
Остави своя коментар

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*