fbpx
Home » ЗДРАВЕ » От баба ми го знам -ето как да се справите с проблема на студените крака
От баба ми го знам -ето как да се справите с проблема на студените крака

От баба ми го знам -ето как да се справите с проблема на студените крака

Студените крака и ръце са често срещан проблем при хора с лошо кръвообращение. Физиологично крайниците изстиват, когато до тях не достигат достатъчно кръв и кислород, когато кръвоносните съдове са твърде стеснени или напълно блокирани. Понякога обаче студените крайници може да се дължат на здравословни проблеми като анемия, синдром на хроничната умора, синдром на неспокойните крака, периферна невропатия или увреждане на нерв, периферна съдова болест, захарен диабет, хипотиреоидизъм, сърдечносъдови заболявания, болест на Рейно и хипотермия.

Хранителен недостиг, ниска околна температура, стрес, страничен ефект от лекарства, злоупотреба с алкохол и прекомерно пушене също са фактори, които допринасят за изстиването на краката. За да преборите това състояние, ви е необходим само лют червен пипер. В него се съдържа съединението капсаицин, което стимулира кръвния поток в цялото тяло. Освен за затопляне лютият пипер може да намали отока и изтръпването на краката.

За да използвате лют пипер като средство срещу студени крака, вземете 1 чаена лъжичка и я изсипете в чифт дебели чорапи. Обуйте един чифт тънки чорапи и върху тях поставете дебелите чорапи с червен пипер в тях. Алтернативен вариант е да използвате готов продукт за мазане, съдържащ капсаицин, с който да масажирате леко краката, преди да обуете чорапите си. Не забравяйте да измиете хубаво ръцете си след това.

Остави своя коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*