Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Начало / ЗДРАВЕ / Пазете се: Летният чревен вирус причинява менингит

Пазете се: Летният чревен вирус причинява менингит

/
/
/
227 Преглеждания

Вече се наблюдава пик на чревните вируси у нас, научи gzona. Тези инфекции не са за подценяване и могат да протекат и с висока температура, и с нестабилни диарични изхождания. А също с главоболие и съответно да причинят вирусен менингит, както и т.нар. енцефалопатия. Тя не е възпалително заболяване, най-вече е проява на мозъчен оток. По принцип протичането е много бързо, особено при деца и при възрастни с нисък имунитет, обясняват лекарите. Тези пациенти обикновено търсят лекарска помощ, но има и такива, които чакат по 2-3 дни, докато положението стане нетърпимо, което е груба грешка.

При тези вируси задължително е необходима бърза рехидратация и антибиотично терапевтично лечение. Можем да се защитим обикновено с добра хигиена – там е разковничето за предпазване от тези чревни инфекции. Съответно миене на ръцете, избягване на храни, които са бързо развалящи се, ограничаване достъпа на мухи до храната и продуктите, но най-вече от значение е личната хигиена, категорични са специалистите. Те съветват да се ваксинираме срещу този род вируси още през зимата, за да не ни се вгорчава лятната ваканция.

Важно е да мием ръцете си често и да ограничим до минимум посещенията в заблатени или тревисти райони. „Използвайте репеленти и се предпазвайте, доколкото е възможно, от кърлежи, папатаци, комари. С една дума, това, което зависи от вас, го правете, не пренебрегвайте тези простички предпазни мерки“, казват експертите.

Ретро

Остави своя коментар
loading...

СПОДЕЛИ
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

This div height required for enabling the sticky sidebar