Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Начало / НОВИНИ / Плашат с чистка медсестрите, подкрепили уволнената Мая Илиева

Плашат с чистка медсестрите, подкрепили уволнената Мая Илиева

/
/
/
26 Преглеждания

Подкрепящите здравни работници уволнената от бившата болница „Токуда” медсестра Мая Илиева са били подлагани на натиск, научи gzona.

Те са били принуждавани да не участват в организираните от нея национални протести за по-високо месечно възнаграждение и по-добри условия на труд. След като Мая Илиева бе отстранена в почивен ден от лечебното заведение, здравните работници са били събрани, за да им кажат, че ако искат повече подробности за освобождаването на колежката им, да отидат при директора.

Солидарните здравни работници с Мая Илиева от университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора също са били подложени на тормоз. Медсестра е била преместена за назидание от директора на лечебното заведение проф. д-р Йовчо Йовчев за 56 дни в инфекциозната клиника. Въпреки това днес в 17 часа колежки на Мая Илиева ще протестират в нейна защита. Очаква се в същото време болничният шеф да разпространи декларация, с която неговите подчинени ще се разграничат от исканията на протестиращите.

Плашат с чистка медсестрите

„Най-вероятно се цели да бъдем дискредетирани и нашият протест да бъде заглушен. Струва ми се, че зад оповестяването на декларацията на д-р Йовчев стоят политически причини”, коментира пред Lupa.bg уволнената Мая Илиева. Днес тя също ще бъде в Стара Загора, за да разбере от първа ръка подбудите за противопоставянето на болничния бос.

loading...

Вечерта на 3 август Мая Илиева бе уволнена от болница „Токуда” с мотива, че нарушава вътрешния ред. По нейна информация турският собственик на лечебното заведение пристигал в началото на август и тя е трябвало да бъде махната, за да не създава проблеми.

Веднага след уволнението на Илиева нейни колеги от различни лечебни заведения скочиха да я защитават. Те се събраха пред Министерство на здравеопазването и заплашиха, че ще искат оставката на Кирил Ананиев, ако той не ги чуе.

Лупа

Остави своя коментар

СПОДЕЛИ
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

This div height required for enabling the sticky sidebar