fbpx
Home » ЗА ЖЕНИТЕ » Подмладете розите си със сода – тайна и ефективна рецепта на старите градинари в чужбина
Подмладете розите си със сода - тайна и ефективна рецепта на старите градинари в чужбина

Подмладете розите си със сода – тайна и ефективна рецепта на старите градинари в чужбина

Подмладяване на розите със сода за хляб и магнезиев сулфат

Подмладяване на розите със соден разтвор

Тези красиви цветя не могат да оставят никого безразличен.

Това градинско многогодишно растение, обаче, с годините губи предишната си привлекателност. Но има една тайна рецепта, която ще помогне за възстановяване на храста до предишното му великолепие.

Подмладяване на розите
С течение на времето розата старее и това се отразява на нейната привлекателност. Стъблата стават дълги и тънки, а върху тях се появяват не толкова цветове, колкото преди. Много експерти препоръчват в този случай да подмладите растението с резитба. Този метод не решава проблема.

Това е стара народна рецепта, която помага за бързо подмладяване на розите. Този метод за подмладяване на това градинско цвете набира все по-голяма популярност.

Необходими са ви: половин кофа с престояла вода, която трябва да бъде непременно топла, 1 ч.л. обикновена сода за хляб, 1 ч.л. магнезиев сулфат, ½ ч.л. амоняк (помага за стимулиране растежа на нови издънки).

Можете да добавите 1 ч.л. сапун за по-добро полепване на съставките по листата. Смесете всичко много добре, така че всяка съставка да се разтвори напълно. След това можете да започнете да обработвате розите.

Крайният резултат от пръскането на розите със соден разтвор зависи от това колко правилно провеждате тази процедура. Обработката се извършва много рано сутрин, за да не причините изгаряне на листата. Важно е също така да изберете ден за процедурата: не трябва да има вятър и дъжд.

Ако направите всичко правилно, тогава само след половин месец можете да видите резултата от своя труд: върху храста ще се появят млади издънки, върху които с течение на времето ще се образуват пъпки.

Остави своя коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*