fbpx
Home » ЗА ЖЕНИТЕ » Подхранвайте ягодите с тази смес с пепел и ще имате много добра реколта от едри и сладки плодове
Подхранвайте ягодите с тази смес с пепел и ще имате много добра реколта от едри и сладки плодове

Подхранвайте ягодите с тази смес с пепел и ще имате много добра реколта от едри и сладки плодове

Подхранване на ягодите с пепел. Ето как правилно да го правите

Подхранване на ягодите с пепел за богат добив

За да отгледате качествена реколта, е необходимо правилно да подхранвате почвата. Едно от най-подходящите средства е дървесната пепел.

Нашите баби, също, използваха пепел за подхранване на почвата. Пепелта е истинска съкровищница на ценни за растенията вещества, спомага за подобряване състава на почвата, благоприятства развитието на полезните почвени бактерии. Пепелта е отлично екологично средство срещу охлюви и листни въшки.

За да защитите градината си от тези вредители, просто поръсете пепел по земята около растенията. Пепелта помага в борбата и с някои плевели.

За да се постигне увеличение на добива на ягоди с почти 25-30%, е необходимо да пръскате растенията по време на цъфтежа. Това допринася за увеличаване на масата на ягоди.

Преди следващото поливане или дъжд, сложете по една шепа пепел около всяко растение. Можете също да използвате разтвор на пепел или отвара от пепел.

Разтвор на пепел
Пропорциите са: за 10 литра 1 чаша пепел. Използвайте престояла вода, разбъркайте добре разтвора и го използвайте за поливане на растенията!

Поливайте веднъж на 10 дни, като предварително проверите дали почвата е суха.

За да си направите тор, е необходимо да настоявате пепелта. За целта напълнете кофа с една трета пепел, изсипете гореща вода и настоявайте за 48 часа. След изтичане на необходимото време инфузията трябва да се прецеди и едва след това да се използва.

Пръскайте растенията вечер. Повтаряйте 2-3 пъти месечно.

Отвара от пепел
Пресейте 300 г пепел, изсипете вряла вода и варете за половин час. Отварата трябва да се охлади, прецеди и разреди в 10 литра вода. За да се полепи към листата, добавете 45 г домашен сапун.

Правете това подхранване на ягодите с пепел, ако искате да имате богата реколта!

Сухата пепел се използва есен при прекопаване на лехите. На 1 квадратен метър се добавят около 600 г пепел. През пролетта всеки квадратен метър се поръсва с чаша пепел, след което земята се заравнява.

Остави своя коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*