Понижете сами кръвното си налягане за 5 минути в домашни условия

Понижете сами кръвното си налягане за 5 минути в домашни условия

ЗДРАВЕ

Ако сте в ситуация, в която вие или човека до вас вдигнете кръвно налягане и нямате лекарство под ръка – не се паникьосвайте! Този метод ще ви помогне да го върнете в норма! Погрижете се за себе си, усмихвайте се по-често и бъдете здрави!

Високото кръвно налягане е познат проблем за повечето съвременни хора. Причините са много: липса на сън, тютюнопушене, алкохол, стрес, солена храна, наднормено тегло. За да нормализирате кръвното си налягане, трябва да промените хранителния си режим и да помислите за по-здравословен начин на живот. Но това не винаги помага, а шанса за получаване на хипертония се увеличава с възрастта.

Производителите на лекарства се възползват от това, че говорят за всевъзможните магически препарати за намаляване на кръвното налягане, които, уви, понякога носят повече вреда, отколкото полза.

Тъй като този проблем е достатъчно разпространен, решихме да споделим с вас уникален природен метод за понижаване на високото кръвно налягане. Самият метод идва от китайската медицина. Всичко, което ви трябва, е да откриете точната линия на лицето си и да я масажирате. Е, нека да започнем!

Как да намалите кръвното си налягане?

Точки 1 и 2

Линията започва малко под ухото и тръгва надолу по шията, както е показано на фигурата, Не прилагайте натиск върху линията, а само с леко докосване прокарайте с върха на пръстите си върху нея от началото до края. Повторете процедурата 10 пъти от двете страни на главата.

Точка 3

Следващата линия се намира от началото на ушния лоб (около 1 см от ухото) и продължава в посока към носа. Лесно е да масажирате линията от двете страни с пръстите си. Не прилагайте натиск върху кожата. По време на масажа, се опитайте да се отпуснете и да мислите за положителните резултати. Това упражнение се прави в продължение на 5 минути, в резултат кръвообращението ви ще бъде в отлично състояние: това е един естествен и безвреден начин за намаляване на налягането в домашни условия.

Остави своя коментар

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *