Проф.Константинов изчисли с точност кога ще е пикът на COVID-19 в България

Проф.Константинов изчисли с точност кога ще е пикът на COVID-19 в България

НОВИНИ

Математическите модели се използват, за да се ориентираме в процеса, да предскажем как ще се развива и евентуално да видим какъв е резултатът от мерките, които взимаме.

Това заяви проф. Михаил Константинов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Според него кривата на настоящото заболяване до голяма степен повтаря предишни епидемии. „Особеностите около този вирус отдавна са известни и те го правят толкова опасен. Смъртността му е висока, но не най-високата възможна. Проблемът е, че хората много дълго могат да го носят без да проявят симптоми“, допълни още той. И прогнозира, че пикът на епидемията ще бъде в близките 20 дни и след това ще затихне.

Вчера проф. Константинов посочи с точност кога ще изчезне COVID-19 oт България. „И някъде в края на август или началото на септември би трябвало броят на заразените и починалите рязко да спадне, тогава може да говорим за край на това, което ни се случва“, каза още проф. Константинов.

По думите му параметрите в България са много добри в сравнение с останалите държави. „Заразените, да кажем, не са ги хванали всички. По отношение на смъртността сме 45% по-добре от средното за света и от 20 до 200 пъти по-добре от някави много добре развити западни държави“, коментира проф. Константинов. Той беше категоричен, че това, което става в Европа и САЩ, е многократно по-лошо от това, което е било в Китай.

Остави своя коментар

Tagged

1 thought on “Проф.Константинов изчисли с точност кога ще е пикът на COVID-19 в България

  1. Професорът не може да изчисли дори кой номер обувки носи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *