Home » ЗДРАВЕ » Пушещите жени раждат,аутисти,хомосексуалисти и хора с нисък интелект
Пушещи жени

Пушещите жени раждат,аутисти,хомосексуалисти и хора с нисък интелект

Ако жена по време на бременността си пуши, това може да стане причина за хомосексуалност и ниско ниво на интелектуално развитие на нероденото и дете, твърдят холандски изследователи. Същият риск съществува и ако майката, докато е бременна, използва антидепресанти или изпитва силен стрес, а употребата на алкохола води до аутизъм, пише Sunday Times, позовавайки се на проучване на невробиолога Дик Суааб.

В своите изследвания учените се опират на статистическите данни, събирани в продължение на няколко десетилетия – 1939-1960 г. Оказало се, че различните хормони, произвеждани в организма на бременната жена, както и начина и на живот и замърсяването на околната среда, пряко влияят върху развитието на детето – не само в бебешкия му период, а също така и в живота му като възрастен.

Всеки стрес – както физически, така и психологически – и използването на антидепресанти нарушава естествените нива на хормона кортизол в организма на майката и плода, казва ученият. Стресът стимулира производството на полови хормони у детето, и следователно нарушава естественото му полово развитие, и жените често раждат хомосексуални деца от двата пола. Впрочем американските учени са открили наскоро, че изпиталите тежък стрес в продължение на няколко месеца преди раждането жени, по-често раждат момичета.

А естрогенът – хормон, който се взема за да се намали вероятността от спонтанен аборт, – причинява бисексуалност или хомосексуалност при момичета, е изяснил Суааб. На свой ред, тестостеронът, който се натрупва в тялото на жената, ако тя вече е родила няколко синове, увеличава шансовете по-младите им братя да станат хомосексуални.

Различните токсини, които се натрупват в организма в резултат на тютюнопушене, наркотици и алкохол, или живеене в замърсен район, могат да са причина за нисък IQ на детето – много е вероятно, че ще е с аутизъм, уверен е ученият. Според него, у пиещите майки клетките, които трябва да се образуват в мозъка и да осигурят интелектуална дейност на детето, може и да не се появят.

При това да окаже отрицателно въздействие върху развитието на плода, майката може още в момента, когато още не знае за бременността, защото мозъкът на бебето започва да се формира две седмици след зачеването, и всички попаднали токсини в организма на майката могат да навредят на нормалното му функциониране, казват експертите./epochtimes-bg.com

Остави своя коментар

Твоята оценка
Общо гласували
Остави своя коментар

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*