fbpx
Home » ЗА ЖЕНИТЕ » Работниците в химическото чистене супер изненадани! Жена даде супер съвет за премахване на петна
Работниците в химическото чистене супер изненадани! Жена даде супер съвет за премахване на петна

Работниците в химическото чистене супер изненадани! Жена даде супер съвет за премахване на петна

Премахване на петната по дрехите – лесни съвети

Премахване на петната по дрехите с тези лесни домашни трикове

В тази статия ще ви представим няколко полезни съвета за премахване на петната по дрехите.

Препарат за миене на съдове
Наслаждавайки се на сладоледа, той започва да се топи и изведнъж забелязвате петно на роклята. Няма проблем! Накиснете дрехата в студена вода за 10 минути, добавете препарат за миене на съдове и след това изперете, както обикновено.

Амоняк
След излет сред природата, можете да откриете най-различни петна по дрехите си! Петното от пържолата със сигурност ще ви напомня за скорошното барбекю. Ако е прясно, тогава можете да втриете фина сол на това място, тя обезмаслява тъканта. Течният амоняк ще се справи с упоритите замърсявания.

Аспирин
Аспиринът ще помогне за премахване на петната от пот. Добавете 4 настъргани таблетки в чаша топла вода. Намокрете петното с този разтвор и оставете дрехата за 2 часа, след което изперете.

Мляко
Ако смесите 1 литър мляко и 2 с.л. лимонов сок, ще получите страхотно средство, което ще премахне петната от ягоди. Оставете дрехите за 2 часа в тази течност, след това изплакнете и изперете в сапунена вода.

Гел за бръснене
Вечният проблем на жените е фон дьо тена по дрехите. За да премахнете петната в домашни условия трябва да нанесете крем за бръснене върху тъканта и да оставите за 20 минути. След това просто изперете дрехите.

Бебешки мокри кърпички
Понякога не знаете откъде се е появило петното и как да се справите с него. Ето какво трябва да направите в този случай: премахнете горния слой мръсотия и избършете мястото с влажна кърпичка. 30 ° C е оптималната температура за изпиране на петна с неизвестен произход.

Лимонов сок
Тази съставка ще ви помогне да премахнете следи от малини, боровинки, грозде и други плодове, както и шоколад. Изцедете сока от лимона, смесете с оцет в съотношение 1: 1. С помощта на памучен тампон нанесете сместа върху петното и внимателно изтъркайте.

Оцет
Белият оцет ще ви помогне да отстраните петната от кетчуп. Обърнете замърсените дрехи отвътре и изплакнете със студена вода. Оставете ги във вода със средство за отстраняване на петна за 10 минути, след което изплакнете. Натопете петното с оцет, ако не е изчезнало, след това повторете тази процедура няколко пъти.

Такива прости съвети ще бъдат полезни за всяка домакиня!

Приятелите ви ще ви бъдат благодарни, ако споделите своите трикове с тях.

Остави своя коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*