Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Разбра се как е била пробутана в учебниците скандалната приказка за „детска полиция“

/
/
/
118 Преглеждания
img

Читанката за 3 клас, която провокира обществото с приказка за детска полиция, е одобрена за преподаване през миналата година, научи gzona.eu.

Според процедурата комисия разглежда учебника първоначално и ако бъде одобрен, както е станало в случая, той се изпраща за мнение до всички учители в страната, които преподават в съответния клас.

Това съобщиха от пресцентъра на МОН, съобщава dnes.bg.

„Не сме получили нито едно негативно становище срещу този учебник или текстове в него“, посочиха от просветното министерство.

От там уточниха също, че в учебната програма няма изискване въпросното произведение – „Новият закон“ от Кристине Ньостлингер, да присъства в читанката.

Решението тази приказка да стане част от съдържанието е изцяло на авторския колектив – С. Здравкова, Т. Власева, Ю. Спиридонова, В. Славова. Изданието е на „Анубис“.

Съдържанието на приказката „Новият закон“ породи негативни коментари в социалната мрежа за това на какво тя учи децата и в контекста на притесненията, че под различна форма се прокарват чужди интереси и виждания у нас за детското възпитание.

Въпросът е чувствителен и заради темата за Стратегия за детето, която разбуни обществото и която е замразена по разпореждане на премиера Бойко Борисов, докато по нея не се проведе широко обществено обсъждане.

Източник: БЛИЦ

Остави своя коментар
Гласувай
СПОДЕЛИ

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!