Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Руснаците в паника: Разпродават имотите си на морето

/
/
/
4257 Views

Все повече чуждестранни граждани продават имотите си у нас на българи. В този тип сделки българските купувачи вече достигат 60% от всички купувачи на ваканционни имоти на морето и около 70% от тези в зимния ни курорт Банско. Това става ясно от проучване на международната агенция за недвижими имоти Newestate.bg, пише „Флагман“.

Продавачите са основно руснаци, които постепенно напускат пазара поради влошеното икономическо състояние в страната им. Девалвацията на рублата рави пътуването им до България и обслужването на имотите им у нас доста скъпо. Освен от страна на българите има стандартен интерес от купувачи от Западна Европа, както и повишен интерес от купувачи от Полша и Израел. Стандартното търсене е свързано с имоти за по 15 хил. – 25 хил. евро с цел използване за почивка за седмица и отдаване през останалото време.

„Тази тенденция е породена от атрактивните цени, които достигат до 300 евро на квадратен метър в Банско и 400 евро на квадратен метър по морето. От значение е също и видимо по-добрата покупателна способност на българите, породена от повишаването на доходите и възможността за евтини ипотечни заеми”, коментира Горян Върбанов от Newestate.bg.

Източник: www.marica.bg

Остави своя коментар
Руснаците в паника: Разпродават имотите си на морето
1.5 (30%) 2 votes
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Вашият коментар

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!
%d блогъра харесват това: