Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Начало / ЗДРАВЕ / Слави Трифонов не може да регистрира партията си , ето защо

Слави Трифонов не може да регистрира партията си , ето защо

/
/
/
34 Преглеждания

Слави Трифонов е готов да прегърне политиката

Слави Трифонов не може да регистрира партията си, научи gzona.eu. „Няма такава държава“ е името на партията, с която той ще блесне и на без това пренаселения политически небосклон. „Няма такава партия“ обаче ще се окаже реалността, след като стана ясно, че името, избрано от Дългия за формацията му, противоречи на изискванията за създаване, според закона за политическите партии.

Това потвърди за „България днес“ и дългогодишният юрист и бивш председател на парламента и премиер проф. Огнян Герджиков. „С това название може и да не издържи пред съда, според мен ще има трудности при регистрацията на формация с името „Няма такава държава“, защото то само по себе си говори за антидържавност“, разяснява проф. Герджиков.

Слави анонсира раждането на партийната си амбиция в последното си шоу на 31-ви август.Той слезе от екран със заканата да стане политически лидер.

„Казах, че като политическата класа не иска да ни гледа отвън – ще ни гледа отвътре. Затова създаваме политически проект, който по законен начин всички решения от референдума ще ги превърне в закон“, анонсира Слави, пише „България днес“.

loading...

Името на формацията му „Няма такава държава“ обаче трудно ще мине през регистрацията на съда, тъй като според закона не може в името на политическа сила да се съдържа антидържавна теза. Заглавието на формацията, избрано от Слави, влиза в противоречия на изискванията на закона. Според него не се допуска образуването на политическа сила, ако в тезите, името и устава й има „дейност, насочена против суверенитета и териториалната цялост на държавата“.

Според юристи, заради избраното име, партията на Трифонов е мъртва в зародиш, тъй като тълкувателно „Няма такава държава“ отменя съществуването на България. Мнозина го разглеждат и като противоречие дори с конституцията. Ще може ли Трифонов да регистрира партията си с това име, предстои да видим скоро.

kliuki.ws

Остави своя коментар

СПОДЕЛИ
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

This div height required for enabling the sticky sidebar