Home » ЗДРАВЕ » Това са предупредителните сигнали за настъпващ инсулт! Сигнализират месеци, преди да се е случило!
Това са предупредителните сигнали за настъпващ инсулт! Сигнализират месеци, преди да се е случило!

Това са предупредителните сигнали за настъпващ инсулт! Сигнализират месеци, преди да се е случило!

Инсулт представлява остро нарушение на мозъчното кръвообращение. Мозъчната атака възниква внезапно и уврежда мозъчните функции. Познат е още като мозъчен инфаркт.

Терминът инсулт произлиза от латинското “insulto” – скачам. Това не е заболяване, което може да се лекува в елементарни домашни условия. Необходимо е веднага да се потърси квалифицирана лекарска помощ.

Той може да предизвика сериозни последствия, но съществува начин да се предотврати в рамките на един месец, преди да се случи, ако успеете да разпознаете предупредителните знаци, които организмът ще започне да ви изпраща. В никакъв случай не ги игнорирайте!

В тази статия, ние ще ви покажем признаците, които могат да ви подскажат настъпване на бъдещ инсулт.

Има два вида инсулти – исхемичен и хеморагичен. Първият от тях е по-разпространен и е причинен от стесняване или запушване на артерия в мозъка, т.е. намален приток на кръв в мозъка, докато вторият се дължи на кръвоизлив в мозъка и е по-рядко срещан.

Инсулт възниква, когато кръвоносни съдове, които транспортират кислород и хранителни вещества към мозъка, останат блокирани. В резултат на това, определена част от мозъка не получава достатъчно кислород и хранителни вещества и в следствие мозъчните клетки започват да умират. В допълнение, функциите, контролиращи тази част на тялото също могат да бъдат засегнати. Тъй като мозъка контролира всички функции на нашия организъм, развитието на инсулт може да окаже огромно влияние върху цялостното ни здраве.

Вижте още: Лечение със семена или семетерапия – енергия с огромна власт!

Отделните хора могат да развият инсулт по различен начин. По-долу ще прочетете предупредителните знаци, които могат да се проявят в продължение на един месец, преди да настъпи инсулт и те могат да ви помогнат да се предотврати евентуално сериозно, животозастрашаващо състояние.

И така, най-разпостранените симптоми на инсулт са:

. затруднено дишане

. внезапна болка

. често хълцане

. промени в настроението

. халюцинации

. загуба на съзнание

. епилептични припадъци

. гадене

. виене на свят или слабост

Споделете тази информация с ваши близки и приятели, възможно е в даден момент тя да се окаже от изключителна полза за тях!

Твоята оценка
Общо гласували
Остави своя коментар

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*