Извадиха списък с най-безполезните лекарства –

Извадиха списък с най-безполезните лекарства -

Фармацевтичната индустрия е една от най-процъфтяващите за нашето време. Непрекъснато от телевизионния екран ни заливат реклами на нови и нови лекарства, които уж могат като с магическа пръчка да ни избавят от най-различни болежки. Често виждаме един и същ продукт, опакован в различни луксозни опаковки.

Най-големият проблем на могъщите концерни са евтините алтернативи от народната медицина или прости лекарства, доказали ефикасността си през годините. Не случайно често се появяват „научни“ статии, обясняващи че тези лекарства са изживели времето си.

Стигнаха дори до там, че неотдавна се намериха „специалисти“, които да оспорват ползите от гениалното изобретение аспирин, който всеки от нас е ползвал при различни поводи – и като лек, и като превенция.Разтърсваща информация на датски лекар: лекарствата се оказват едни от най-значимите причинители на смърт у хоратаТой се казва Питър Гоче, професор и специалист по вътрешни болести, биолог и химик. Нашумява с книга…Sep 7 2017skafeto.com
А проблемът на аспирина е само един – евтин е.

Това лишава фармацевтичните монополисти от големи печалби, което никак не им се харесва. Ето и списък на най-безполезните лекарства на нашето време, които не носят никаква полза, евентуално от тях може да се получи плацебо ефект и със сигурност изпразват портмонето ни.

1. Пробиотици, НО без жива бактерия в тях
Зле информираните потребители си мислят, че купуват ценни живи бактерии, които за затворени в хапчето. Но те не знаят, че процесът на опаковане при някои от компаниите унищожава до 99% от всички потенциално полезни бактерии и спори. Със същия успех можете да си купите в магазина евтино кисело мляко.

2. Мезим форте
Едно от най-безполезните хапчета на нашето време! Вместо да рекламират по някакъв начин здравословното хранене, производителите на малкото розово хапче са заложили на преяждането по празниците. Почакайте да наближи Коледа, и рекламите на Мезим форте ще се появят отново. Активната съставка в Мезим форте е панкреатин и е ефективна само при лошо храносмилане. Хапчето не помага при диабет, панкреатит, херния и други сериозни нарушения.

3. Троксевазин
Ефикасността на това мазило не е потвърдена, по начин по който да е удовлетворителен за потребителите. Или поне да оправдава съмнително високата му цена. Според западни проучвания активното вещество, което се съдържа в Троксевазин – троксерутин има почти забележим ефект върху здравето на вените.

4. Хомеопатични препарати
Заслужава да се запомни веднъж завинаги, че всички хомеопатични препарати не съдържат активни вещества. Следователно, нямат ефект върху тялото. В този случай е по-добре да спортувате малко повече, или да похарчите парите си за по-здравословна храна, вместо да се доверявате на хапчета със съмнителен ефект.

5. Глицин
Глицинът изобщо не е лекарство, това е най-често срещаната аминокиселина! От него няма нито полза, нито има вреда. Не са провеждани проучвания за ефикасността на глицин.

6. Валидол
Това лекарство се счита за ефективено и е изключително разпространено в България. Не разчитайте на него при сериозни проблеми със сърцето, особено когато всяка минута е ценна, в случай на инфаркт!

Разбира се, списъкът не е пълен и не претендира да е изчерпателен. Към него може да добавим голяма част от таблетките за гърло, или капките за нос – особено онези, които съдържат разтвор на морски соли. Първо – такъв разтвор може да си направите и у дома. И второ – тези капки не вършат никаква работа, освен да овлажняват лигавицата на носната кухина. Разбира се, това не пречи на педиатрите да ги изписват, за да може притеснените родители веднага да ги закупят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *