8 съвета на баба за щастие в семейството

8 съвета на баба за щастие в семейството

Съветите на тази баба ще докоснат всеки един от вас. Почти всеки ще намери частица от себе си в тези няколкото кратки и мъдри съвета.

Отношенията с мъжа ви са напрегнати! Децата са спрели да слушат и изобщо не зачитат мнението ви! Трябва да се промени това. И е добре да започнете да промените себе си. Прочетете съветите на една мъдра баба към своята внучка преди да се ожени. Това са простички, но в същото време много важни истини! Те ще ви помогнат да премахнете конфликтите в семейството и да запазите любовта за дълги години.

  1. Никога не се карай с мъжа си пред децата. Така те няма да уважават нито теб, нито бащата. А ако децата спрат да уважават родителите, ще престанат и да слушат – и тогава ще дойдат проблемите.
  2. Никога не командвай мъжа си, по-добре направи така, че той сам да поиска това, което трябва да се направи.
  3. Пази спокойствието в дома. Научи се да прощаваш и първа да се помиряваш. Караниците, обидите и грубостта разбиват семейството. Мирът в семейството е по-ценен от всичко друго.
  4. Никога не се прибирай вкъщи в лошо настроение. Така ще разнесеш още повече “кал”.
  5. Не се страхувай и не мързелувай, а се учи. Децата на добре образованата, умна, възпитаната жена са умни и възпитани. Умните деца имат по-голямо бъдеще и добри семейства.
  6. Не ревнувай – ревността разбива семейството. Ако мъжът те обича, няма да ти изневерява, затова пази любовта и уважението към него, тогава мъжът няма да ходи другаде.
  7. Готви винаги вкусно и красиво. Мъжът ти не е добитък, че да яде помия.
  8. Най-силното в семейството е уважението един към друг. Има ли уважение, ще има и любови щастие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *