Йоан Матев проговори за убийството в Борисовата градина

Йоан Матев проговори за убийството в Борисовата градина

Делото срещу Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина върви към своя край в Софийския градски съд. Очаква се той да получи присъда на първа инстанция. За пръв път обвиняемият даде обяснение пред съда. По думите му той не е извършил това престъпление, предаде репортер на NOVINI.BG.

„Нямам нищо общо с убийството на Георги Игнатов. Разбрах от медиите и от социалните мрежи за този инцидент“, каза в своите обяснения Матев. Той разказа за своя живот и как обичайно е ходил на тренировки между 10-12 часа всеки ден, след това е обядвал и е тичал в Борисовата градина. В конкретния ден обаче няма спомен какво е правил. Матев обясни и на какво се дължи промяната във външния му вид. По думите му той е спрял да тренира и се е отказал от тениса. Обвиненият заяви, че в училището му са били разлепени снимки на предполагаемия извършител, но никога не се е притеснявал, че е той. Част от приятелите му са казвали, че си приличат. След като завършва е приет като студент по право в Югозападния университет в Благоевград. И като студент е започнал да получава обаждания от негови съученици, които са разпитвани от СДВР за приликата между него и лицето от разлепените снимки.

Що се отнася до показанията на брат му – Марсел Матев, той заяви че са дадени при изключителен физически и психически тормоз. „Аз или той така са му поставяли ситуацията разпитващите органи“, заяви обвиняемият..

„Не съм извършител на това убийство. Не мога да си представя, че ще посегна на човек“, заяви младежът.

От прокуратурата обаче настояват за осъдителна присъда. Според тях авторството на престъплението се доказва от два телефонни разговора и разпити на свидетели, както и от използването на охранителната камера на сградата на БНР, където е заснела бягащият от местопрестъплението Матев.

От прокуратурата настояват за максимален размер на присъдата от 12 години, защото по време на деянието той не е бил пълнолетен. Искат да се вземе предвид, че е извършено в светлата част на деня, на обществено място и по особено мъчителен и жесток начин за Георги Игнатов.

От частното обвинение поискаха осъдителна и справедлива присъда срещу Матев. От събраните доказателства безспорно се вижда, че извършител на деянието е обвиняемият.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *