К. Червенкова: Борисов, изглежда, пак ще управлява – с джипка или без джипка, със сако или без сако

К. Червенкова: Борисов, изглежда, пак ще управлява – с джипка или без джипка, със сако или без сако

„Изборите са решени, хората са избрали вече за кого да гласуват и никак не се интересуват от това, което ще им се каже или няма да им се каже“.

Това коментира пред БНР журналистът Копринка Червенкова по повод стартиралата вече предизборна кампания.

Тя подчерта, че не вижда проява на въображение от политиците и заяви, че няма особени очаквания от предизборната кампания: „Ако играчите на терена ме опровергаят, ще се радвам, защото ще стане много по-интересно“.

На въпрос за стратегията на Слави Трифонов да не взема активно участие в кампанията Червенкова заяви: „Не мисля, че това е някаква стратегия. Всичко стана случайно. Слави Трифонов поради здравословни проблеми не може да участва, той и в протестите не можеше да участва активно, и при президента не отиде.“

Прогнозата й е, че „Слави Трифонов ще се движи около това, което вече е натрупал като актив и като числа в социологията. ДПС може малко да избута и да слезе малко надолу, но това ще бъде. Няма да има изненада от негова страна.“

Червенкова изрази мнение, че политическите формации не пазят „козове в ръкавите си“ за края на кампанията.
„Не пазят, защото видяха, че колкото и бомбастични неща да се изсипват в пространството, никой не им обръща внимание. След нещата с Борисов – кюлчета, записи и т.н., не мръдна населението. Не мръдна! Не мръднаха числата им“.

На въпрос защо хората не реагират на скандалите Копринка Червенкова предположи, че вече става дума за рефлекс и чувство за самосъхранение: „Ако човек се замисли и си даде сметка, че се краде от него, той ще изпадне в дълбока депресия. Защо да изпада в депресия?

По-добре да си мисли, че човекът, който вече 20 години ни е пред очите, защо да няма някое кюлче. Така ми се струва, че мислят. Иначе би трябвало да реагират. Защо не реагират?“

„ГЕРБ владеят простраството, то е тяхно, владеят и средствата. И какво правят? Трима министри сега били отишли да се срещнат със спортни клубове. По каква причина? Не мога да разбера. Но, ето, това очевидно има значение. Народът се докосва до тялото на властта“, обобщи тя министерските совалки.

На въпрос за ролята на президента журналистката сподели: „Не е актуален сега изборът на президента и са го оставили на мира“. Затова по думите й проявите на президента Румен Радев са малко пресилени и не са като реакция на нещо, което същински го дразни.
„Него ще го започнат след изборите“, коментира тя.

„Трябва да се реанимира парламентът и институциите, но това е много сложна задача. Това няма да се случи нито днес, нито утре. Ще влачим на гърба си ГЕРБ още не знам колко време. Ще видим какво ще се случи в следващия парламент. Но мисля, че Борисов ще успее да си подреди едно правителство. Не мога да забравя унизителното интервю, което преди време Слави Трифонов направи с него. Ужасно унизително. Мисля, че в определен момент това ще има ефект и Борисов ще направи мнозинство и ще управлява пак. Може с джипка, може без джипка, може със сако, може без сако…“
„Много ни падна очакването“, обобщи Копринка Червенкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *