Ако започнете да ядете по 2 яйца на ден, тези 9 промени ще се случат с тялото ви

Ако започнете да ядете по 2 яйца на ден, тези 9 промени ще се случат с тялото ви

Редовната консумация на яйца подобрява здравето ви!

Редовната консумация на яйца подобрява здравето ви!

По отношение на състава, пилешките яйца са уникални. Препоръчителната доза е от две до три яйца на ден, въз основа на скорошни изследвания.

Първото нещо, с което трябва да започнете, ако искате да отслабнете
Ако имате навика да ядете яйца за закуска, трябва да знаете, че това ще ви даде много енергия и калории, ще ви помогне да изхвърлите излишните мазнини.

По-добро усвояване на калция чрез прием на витамин D
В повечето случаи хората предпочитат да ядат едно варено яйце, вместо да приемат рибено масло. Учени, които работят в хранително-вкусовата промишленост, твърдят, че яденето на яйца може да увеличи количеството на витамин D. Витамин D укрепва зъбите и костите и подобрява действителното усвояване на калция.

Мозъкът е под постоянна защита на холина
Консумирайки две яйца всеки ден, вие осигурявате на тялото си необходимото количество фосфолипиди. Ако имате недостиг на тези витамини, може да получите кратка и в по-тежки случаи дългосрочна загуба на паметта.

По-бавно стареене
Почти 90% от жените на възраст от 35 до 40 години имат намалени бръчки по лицето в резултат на ежедневната консумация на яйца.

Консумацията на яйца помага на жените да забременеят
Витамините от група В са много важни, когато става въпрос за полови хормони. Витамин В9 намалява риска от потенциална умствена изостаналост. Едно яйце съдържа 7 мг от този специфичен витамин B9.

Лутеинът защитава зрението ви
Пилешките яйца са доста богати на лутеин, едно от най-важните вещества, отговорни за острото зрение, базирано на скорошни изследвания в САЩ.

Защитете косата, черния дроб и кожата си с B комплекс
Фосфолипидите, присъстващи в яйцата, стимулират елиминирането на токсините от областта на черния дроб. Освен това, витамин В12 и биотин са жизненоважни елементи за вашата кожа и регенерация на косата.

Намалени шансове за злокачествено заболяване
Жените, които редовно консумират яйца, са с 15% по-малко склонни да страдат от злокачествено заболяване на гърдата поради факта, че холинът намалява риска от развитие на злокачествени новообразувания и е важна част от мозъка.

Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания
Редовната консумация на яйца намалява нивата на холестерола в тялото ви. Яйцата са богати и на омега-3 мастни киселини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *