Проф. Рачев: Днес в 11,40 часа настъпва пролетта, но със снежинки

Проф. Рачев: Днес в 11,40 часа настъпва пролетта, но със снежинки

Средиземноморски циклон, който сега е в Африка, ще премине през Тунис и ще дойде в България, дали ще е на север или на юг, по всяка вероятност ще мине през България. Позиционирането му води до съществена промяна на времето, по-студено ще бъде, ще донесе доста валежи. Това каза проф. Георги Рачев в студиото на bTV.

Днес в 11,40 часа настъпва астрономическата пролет. Но в събота ще има снежинки в Пловдив, едва ли ще натрупа сериозен сняг, все пак ще е доста по-хладно. В сряда, четвъртък, минималните температури в Пловдив ще бъдат дори 0 градуса, минус 1, а на останалите места идват първите пролетни слани и минимални температури в София от минус 4, 5, 6 градуса, допълни проф. Рачев.

И лъч надежда за следващата събота и неделя, следващият уикенд доста по-топло време, не чак толкова топло, колкото би трябвало да бъде в края на март. Температури от 8, 10 и 12 градуса другата неделя, до края на месеца ще остане толкова влажен период. Новият месец ще започне евентуално с едно ново понижение на температурите, каза още проф. Георги Рачев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *