Бойко дава на родителите в неплатен отпуск 52 милиона лева

Бойко дава на родителите в неплатен отпуск 52 милиона лева

Кадър видео ФБ

На днешното правителствено заседание министър-председателят Бойко Борисов обяви за отпускане на нови 52 милиона лева в помощ на родителите на деца до 14 години.

Отпускаме 52 милиона лева, с които ще подпомогнем семействата с деца до 14 години, при които родителите се е наложило да останат вкъщи и да се грижат за децата си докато са затворени училищата, яслите и детските градини заради пандемията.

Премиерът посочи, че с отпуснатите днес от кабинета финансови средства общата сума по тази мярка нараства до 73 милиона лева, пише Пловдив 24.

„С предходния трансфер на средства по мярката помогнахме на над 41 000 семейства“, напомни министър-председателят и добави, че сега предстои кандидатстването за новите средства.

Помощта се изплаща пропорционално за дните неплатен отпуск, като размерът за един месец е 650 лв. за семейства с 1 дете и 975 лв. за семейства с 2 и повече деца. Мярката има подоходен критерий, който беше увеличен на 150% от минималната заплата, което означава, че семейство с едно дете трябва да има доход до 2925 лв., а с две и повече – до 3900 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *