Изворът на пророк Илия лекува екземи и очни заболявания!

Изворът на пророк Илия лекува екземи и очни заболявания!

Изворът на пророк Илия – едно уникално място, което трябва да се посети!

Добричкото село Александрия е прочуто с лековития си извор Аязмото в местността Текето. Легендата разказва, че водата бликнала преди 2900 години, когато на това място свети Илия пренощувал на открито с магаренцето си.

На следващата сутрин от коренищата на няколко вековни бряста започнала да извира чиста, бистра и лековита вода.

След време, когато за чудодейната сила на водата се разчуло надалеч, за деня на свети Илия, който в Александрия се чества на 2 август, започнали да прииждат хора от всички краища на страната.

Пристигали дори с целите си семейства, за да преспят на открито с надеждата, че на сутринта ще са по-силни и здрави, а болните ще се събудят оздравели. След това си наливали вода от Аязмото и си я отнасяли вкъщи.

В Александрия още говорят за пазача на манастира до Аязмото Георги Марков. Веднъж той паднал и разранил лицето си. Няколко дни поред миел раните си с вода от извора на пророк Илия и лицето му заздравяло.
Изворът на пророк Илия
Изворът на пророк Илия – място, което се посещава от хиляди хора

Водата от Аязмото лекува екземи, но най помага при очни заболявания, твърдят местните хора от Александрия и разказват как майка довела сляпото си момиченце в Текето.

Няколко дни пренощували на открито до Аязмото и детето прогледнало. Истина ли е или не, но хората продължават да идват до извора на пророка и да си пълнят вода от там, пише „Телеграф“.

Всички, посетили чудодейния извор, оставят след себе си по нещо. Най- често връзвали парцалчета, чорапи или кърпи по близките дървета, за да се запази по-дълго въздействието на водата.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *