Семейството на убитото в катастрофата с Местан бебе не е на себе си от щастие

Семейството на убитото в катастрофата с Местан бебе не е на себе си от щастие

Семейството на загиналата в зверската катастрофа с Лютви Местан Еджрин се е сдобило с нова рожба.

Това пишат колегите от 24rodopi.com. Добрата новина идва преди старта на делото срещу бащата.

Лютви Местан и Юсеин Ахмед влезнаха днес в съда в Кърджали. Разпоредителното заседание започна в 14 часа. Те се изправят пред Темида заради смъртта на 6-месечното бебе при тежката катастрофа край Загорско.

Инцидентът стана на 14 април 2019 година на главния път между Кърджали и „Маказа“. Автомобилите на политика и семейство Ахмед се сблъскаха в района на разклона за селото. При тежкия удар загина момиченцето.

Окръжната прокуратура внесе за втори път в съда обвинителен акт срещу Местан и бащата на детето, след като съдът върна делото на държавното обвинение за отстраняване на нередности.

Двамата се изправят в съда заради съпричиняване на смърт по непредпазливост.

Бащата е управлявал автомобила с над допустимата за участъка скорост, не се е движил възможно най-вдясно по платното за движение. В автомобила е нямало система за обезопасяване при возене на деца.

Според обвинението Лютви Местан не се е съобразил със знак „Стоп“, както и не е пропуснал движещ се по път с предимство автомобил.

Точно в 14 часа Лютви Местан влезе в съда в Кърджали.

Съдът даде ход на делото. Окръжните магистрати в Кърджали посочиха, че няма допуснати отстраними съществени нарушения и процесът може да стартира в началото на април.

Първото заседание ще се проведе в рамките на два дни-на 5 и 6 април, с разпит на свидетели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *