Д-р Миразчийски: 11 дни починалата Лора от Бургас е лекувана вкъщи

Д-р Миразчийски: 11 дни починалата Лора от Бургас е лекувана вкъщи

Бургас още не може да понесе новината, че е починала младата художничка Лора Янева, която е била бременна.

„10-11 дни преди това е била лекувана вкъщи. И вече в приглушаване на състоянието е доведена до болницата. Била е в много тежко състояние – с тежка двустранна пневмония и с тежка дихателна недостатъчност“, каза д-р Бойко Миразчийски, изпълнителен директор на УМБАЛ-Бургас, предаде БТВ.

Наложило се е лекарите да изродят бебето. Дни след това е поставена в медикаментозна кома, а снощи губи битката с COVID-19.

В Бургас ще запомнят слънчевата художничка с широката ѝ усмивка, цветните ѝ картини и голямото ѝ сърце. Описват я като най-лъчезарното лице на гилдията. Преди Никулден Лора преобразява една от градските градини.

Тя е сред първите доброволци, помагащи още в началото на пандемията, а последните ѝ творби са с деца с увреждания. Заедно те правят пана от капачки.

„Тя съвсем наскоро беше загубила първото си дете, но с такава енергия, устрем, чиста енергия се включи в кампанията. През цялото време беше с екипите, които разнасяха храна, купуваха лекарства“, казва зам.-кметът по културата на Бургас Диана Саватева.

Паната от капачки на Лора ще украсят морската градина, а нейни колеги подготвят изложба в нейна памет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *