Икономическият министър: По време на криза ние единствени в света вдигнахме заплатите с 10 %, включително и в частния сектор

Икономическият министър: По време на криза ние единствени в света вдигнахме заплатите с 10 %, включително и в частния сектор

кадър Нова тв

По време на световна криза България е номер 1 по ръст на заплатите. По време на криза ние повдигнахме заплатите с около 8-10 процента. И то не само в държавния, но и в частния сектор. Така че ние постигнахме едно солидно ниво по време на криза.

Това коментира в ефира на Нова тв Икономическият министър на ГЕРБ Лъчезар Борисов.

Като слушам министъра какви първенства имаме, очаквам като изляза от студиото, да попадна в райската градина. За съжаление обаче, истината е съвсем друга. България е лидер, но по брой починали. Лидерството е в провал на това правителство и това управление. Всичко останало, което беше направено като здравни и икономически мерки, за нас те са твърде закъснели, твърде спорни и твърде неадекватни, посочи Хрости Проданов, БСП.

Данните сочат, че в България няма фирми, които са по-зле от миналата година. Т.е. фирмите, които са изпаднали в несъстоятелност, в ликвидация са или не са активни, запазват своите нива и намаляват с 4% в сравнение с 2020 г., контрира го министърът.

Сигурно е вярно това, което казва министърът, но усещането сред хората е друго. Тези големи числа, които изтъквате в студиото, усещането сред хората е съвсем друго, даже точно обратното. От 10 г. на власт са популизмът и национализмът. От 10 г. държавата се движи инерционно в областта на икономиката, без ясни цели, без критерии и приоритети. Всяка година престоя на управляващите струва на гражданите 2 млрд.лв. и 50 000 емигранти. Доверието сред хората ги няма въпреки “вашите успехи”, коментира на свой ред Бюрхан Абазов от ДПС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *