Михаил Миков скочи срещу коалирането на БСП със Слави

Михаил Миков скочи срещу коалирането на БСП със Слави

Няма никакво намерение за промяна в стила и метода за ръководство на БСП, която все „по-малко може да убеди българския народ, че защитава лявото.“

Това заяви за „Денят ON AIR“ бившият председател на партията Михаил Миков. Според него, големият проблем пред БСП е, че не иска да погледне проблемите в очите и резултатът от последните изборите за партията е доста показателен за състоянието на левицата.

„Никога лявото в България не е било толкова слабо представено в парламента и България е най-бедната страна в ЕС, където голямата част от гражданите би трябвало да осъзнаят интересите си в ляво. Когато заявиш, че си алтернатива, би трябвало да има и резултат на изборите“, каза още той.

Може би е дошло време да се помисли за по-автентично ляво представителство, което да представлява интересите на хората, които, очевидно не отидоха да подкрепят традиционни представител на БСП“, заяви Миков.

Относно положението на соцлидера Корнелия Нинова, той заяви, че индикациите са че нейното време продължава, но изтича подкрепата и доверието към БСП, изтичат социалистите от БСП.

За него е необяснима заявената готовност за коалиране със Слави Трифонов.

„Партията на Нинова, в какво все повече се превръща БСП, трудно може да даде разумни политически основания за една такава подкрепа, каквато е подкрепата към Слави Трифонов. А и очевидно има преден план и заден план на тази подкрепа“, посочи Миков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *